Este de anticipat că training-ul va continua să fie o temă majoră pentru organizaţii în anul viitor. 3 tendinţe de social learning de urmărit în 2012

0
11

Totalul cheltuielilor cu training-ul pare a fi în creştere. Suma cheltuită pentru formare a crescut cu aproximativ 13% în 2011 faţă de anul anterior.

Împreună cu atenţia sporită privind training-ul, se pune mai pregnant şi problema valorii şi retenţiei. Discuţiile despre modalităţile de angajare a participanţilor şi, prin urmare, despre sporirea valorii activităţilor de formare sunt în creştere, datorită faptului că apar instrumente şi metode noi, cu o creştere rapidă.

Social learning tools
http://9.mshcdn.com/wp-content/uploads/2011/05/xkcd-social-network-map-640.jpg

Here are three of the developing topics that combine social with learning — and should be worth integrating in your business during this year.

Trei dintre temele în curs de dezvoltare, care combină aspectele sociale cu învăţarea – şi ar trebui să merite integrate în fluxul de business al companiei în cursul acestui an – sunt social learning, tehnici de social networking şi gamification.

Mai multe pe: http://mashable.com/2012/01/21/social-learning-trends-2012/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.