Recent a fost incheiat cu succes proiectul pilot de modernizare a sistemului educational omanez prin introducerea de continut interactiv la orele de clasa.
SIVECO Romania a derulat cu succes la scoala de fete Thuraya Al Busaeediya din Muscat, Oman, un important proiect pilot de informatizare a procesului educational.
Proiectul s-a desfasurat pe parcursul anului scolar 2010-2011 si s-a finalizat printr-o lectie deschisa la care au participat oficiali ai Ministerului Educatiei din Oman, reprezentanti ai SIVECO Romania, precum si profesori si elevi din clasele 5-10. Profesorii au demonstrat prin aplicatii practice entuziasmul elevilor si implicarea activa a acestora atunci cand beneficiaza la ore de lectiile interactive AeL eContent implementate in scoala.
Lectiile digitale AeL eContent cuprind experimente, simulari, animatii si clipuri, in limba araba, menite sa dezvolte curiozitatea naturala a elevilor si sa ofere acestora un mediu atractiv de invatare. Cu AeL eContent profesorii din Oman pot transforma ora de clasa intr-o experienta placuta, unica, intr-un mediu virtual, securizat, dandu-le elevilor posibilitatea de a experimenta fenomenele naturale si de a descoperi, chiar din sala de clasa, lumea inconjuratoare.
„Suntem mandri ca am sprijinit Ministerul Educatiei din Oman cu aceasta implementare care speram sa fundamenteze un proiect mai amplu, care sa acopere toate scolile din tara. In momentul de fata SIVECO Romania detine cea mai extinsa biblioteca virtuala din lume in limba araba, cuprinzand peste 7.000 de resurse educationale interactive pentru matematica, stiinte, limba araba si studii patriotice emirateze”, declara Alexandru Cosbuc, Vice-presedinte Adjunct Vanzari Internationale, in cadrul SIVECO Romania.
Proiectul a implicat traducerea, localizarea si maparea pe curricula locala a 120 de obiecte interactive de invatare la matematica, fizica, biologie si chimie, instalarea sistemului AeL si instruirea a 25 de profesori pentru utilizarea optima a instrumentelor implementate. Profesorii au fost recompensati cu diplome de participare si au fost certificati in utilizarea aplicatiilor AeL. Pe tot parcursul proiectului pilot, specialistii SIVECO Romania au beneficiat de sprijinul reprezentantilor Ministerului Educatiei si al profesorilor din Oman.
SIVECO Romania este un jucator activ in zona Golfului, desfasurand cu succes ample proiecte de modernizare a sistemului educational in Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Bahrein si Oman, precum si in tari din Europa, Nordul Africii si regiunea CIS.
Despre SIVECO Romania
Infiintata in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea si exportul de solutii IT si de proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
Adresandu-se cu precadere companiilor mari si agentiilor publice, compania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 100 de premii interne si internationale.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).