Cursuri asistate de calculator pentru studenti

0
82

In cadrul proiectului PAELIS, SIVECO Romania a realizat un portal universitar avansat de eLearning.

Cursuri "in imagini", videoconferinte, animatii, simulari. Astfel se pot desfasura cursurile in universitati, gratie proiectului PAELIS, care ofera acces studentilor si profesorilor la un portal de eLearning. Acesta faciliteaza transferul de know-how si cunostinte intre studenti si profesori pentru a aduce plusvaloare procesului educational, care devine astfel mai flexibil si mai eficient.
 
Proiectul, realizat in cadrul unui parteneriat intre SIVECO Romania si Universitatea Politehnica Bucuresti, este co-finantat din PN II (Planul National), Programul 5 – INOVARE, in baza contractului nr. 67/2007 incheiat cu AMCSIT.
 
Portalul de eLearning permite realizarea de sesiuni interactive cu ajutorul facilitatilor multimedia si/sau al celor de tip videoconferinta, iar in cadrul cursurilor digitale se pot integra majoritatea tipurilor de resurse educationale cunoscute: documente Microsoft Office, filme, imagini, animatii, simulari si alte materiale interactive. De altfel, suita de aplicatii (audio – video conferinta, partajare de aplicatii, navigare comuna, prezentari de diapozitive, chat si tabla de desen etc) faciliteaza lucrul in echipa si proiectele colaborative.
 
Portalul – ce se bazeaza pe o platforma puternica de eLearning – are un avantaj suplimentar fiind compatibil SCORM (o colectie de standarde si specificatii pentru instruirea asistata de calculator). Sistemul are o interfata prietenoasa si este accesibil tuturor categoriilor de utilizatori, indiferent de nivelul de cunostinte IT pe care il detin.
 
„Prin intermediul portalului de eLearning realizat in proiectul PAELIS, institutiile de invatamant isi pot adapta oferta educationala la cerintele pietei de munca. Utilizarea celor mai noi tehnologii reprezinta un diferentiator important luat in calcul de multi tineri in momentul inscrierii la universitate”, a declarat Catalin Stefan, responsabil tehnic al proiectului, in cadrul SIVECO Romania.
 
De acest tip de portal pot beneficia si alte centre universitare din tara sau din strainatate, sistemul oferind suport pentru activitatile educationale de predare/invatare, colaborare, de management al cunostintelor si cursurilor si management al activitatilor administrative.
 
Studentul momentului doreste mobilitate, flexibilitate si acces rapid la informatii. Gratie facilitatilor oferite de modulele de invatare si colaborare, noul portal de eLearning realizat in proiectul PAELIS satisface aceste asteptari, asista prietenos corpul profesoral in transmiterea de cunostinte si ofera posibilitatea mixarii activitatilor educationale de tip sincron si asincron, in proportiile decise de specificul fiecarei discipline”, a declarat prof. dr. ing. Ana Maria Josceanu, responsabil al proiectului in cadrul Centrului de Transfer Tehnologic pentru Industriile de Proces din Universitatea „Politehnica” Bucuresti.
 
Despre SIVECO Romania
 
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.
 
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
 
In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 
De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.
 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.