Conferința Națională eTwinning, în octombrie, la Sinaia

0
19

În perioada 20-22 octombrie, Centrul pentru Inovare în Educație – TEHNE organizează, la Sinaia, Conferința Națională eTwinning 2011, dedicată factorilor de decizie din sistemul românesc de educaţie. Conferința găzduieşte o serie de sesiuni vizând perspectivele de dezvoltare în educație, cu focus pe componentele colaborativă și pedagogică introduse de Acțiunea eTwinning, precum și ateliere în care profesorii laureaţi ai premiilor europene prezintă noi abordări didactice, creative şi relevante.

Conferința Naţională eTwinning va reuni 100 de participanți –  inspectori școlari generali, inspectori şcolari  pentru programe si proiecte europene, directori ai Caselor Corpului Didactic, cadre didactice laureate ale competiţiei europene eTwinning – și invitați din cadrul Comisiei Europene, Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, precum și reprezentanți ai Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei și ai Centrului pentru Inovare în Educație, instituțiile care coordonează acțiunea în România.

Evenimentul eTwinning din acest an își propune să popularizeze proiectele de succes și rezultatele obținute de cadrele didactice din țara noastră, să faciliteze transferul de idei şi de practici bune şi să evidenţieze beneficiile eTwinning din punct de vedere al sistemului de învăţământ, al şcolilor, elevilor şi profesorilor. Conferinţa urmăreşte să genereze noi direcţii de colaborare şi de susţinere a Acţiunii eTwinning la nivel naţional şi regional şi să identifice modalităţi de asigurare a recunoaşterii activităţii profesorilor participanţi.

Pe parcursul celor 3 zile, conferința va găzdui o serie de sesiuni plenare dedicate perspectivelor de dezvoltare în educație, cu focus pe componentele colaborativă și pedagogică introduse de Acțiunea eTwinning și paneluri paralele vizând practici de colaborare în eTwinning. Va fi prezentat un scurt bilanţ al implementării Acţiunii în ţara noastră. Profesorii laureaţi ai premiilor europene vor împărtăşi din experienţa lor şi vor demonstra valoarea pedagogică a parteneriatelor şcolare europene bazate pe utilizarea noilor tehnologii.

Despre eTwinning

eTwinning este o acțiune a Comisiei Europene dedicată parteneriatelor și colaborărilor dintre școli din Europa şi face parte din Programul de Învăţare pe tot parcursul vieţii – Componenta Comenius. Acţiunea eTwinning a fost lansată în 2005, cu scopul iniţial de a facilita parteneriatele între instituţii de învăţământ preuniversitar din Europa. Ulterior, scopurile acţiunii s-au consolidat, platforma etwinning.net devenind o comunitate a şcolilor din Europa, reunind peste 140.000 de cadre didactice din peste 86.000 de şcoli.
În România, acţiunea eTwinning este coordonată de Centrul pentru Inovare în Educaţie – TEHNE (www.tehne.ro), în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei (www.ise.ro).
Mai multe informații și detalii: http://www.etwinning.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.