Conferinta eduVision 2020 – ecouri internationale

0
4

eLearning-ul capata o amploare tot mai mare in intreaga lume iar necesitatea, eficienta si beneficiile noilor metode de invatare sunt confirmate de specialistii in educatie.
Peste patru sute de specialisti in educatie – ministri, consilieri, academicieni, directori de IT si profesori din zeci de tari au participat la Bucuresti, la Conferinta eduVision 2020, pentru a sustine adoptarea instruirii asistate de calculator si pentru a dezbate modalitatile de dezvoltare a invatamantului.
Ecourile evenimentului desfasurat la Bucuresti au ajuns in 27 de tari de pe 3 continente. Informatiile esentiale despre eduVision, traduse in 27 de limbi au fost transmise si receptionate de catre cele mai importante agentii internationale de presa, fiind disponibile in intreaga lume.

„eduVision este o platforma extrem de buna pentru reunirea specialistilor din sfera stiintelor cognitive de invatare si din sfera educatiei,  cu specialisti in stiintele informatiei si tehnologiei. Asa ca le doresc toate cele bune, le doresc succes. Vad un viitor luminos, ce poate fi parte a unui proces care ne va conduce spre o lume mai buna, in special pentru educatie”. a declarat Andreas Demetriou, fostul ministru al Educatiei din Cipru.

„Initiativa eduVision 2020 este o buna lectie pe care trebuie s-o invatam. Am inteles cu totii ca scoala trebuie sa fie in rand cu viata. Scoala trebuie sa fie atractiva pentru elevii nostri si va fi doar atunci cand vom reusi integrarea tehnologiei educatiei in toate scolile din Republica Moldova”, a declarat Tatiana Potang, Viceministru al educatiei din Republica Moldova.

„Pe vremea mea, foloseam toate degetele. Acum, tinerii folosesc doar unul. De regula aratatorul, cu care manevreaza paginile tabletei de pe care citesc carti”, a declarat consilierul Abdalla Al Amiri din Ministerul Educatiei din Emiratele Arabe Unite.

Initiativa este lansata de SIVECO Romania, lider regional in eLearning, sub patronajul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale si in parteneriat cu Agora Grup si cei mai importanti jucatori mondiali ai domeniului – Intel, IBM, Microsoft, Oracle.

Vor fi incurajate parteneriatele regionale, nationale si internationale pentru demararea unor proiecte concrete destinate cresterii performantelor educatiei prin valorificarea potentialului oferit de IT&C. Sunt invitati sa participe la Initiativa toti actorii publici, privati si neguvernamentali cu activitate relevanta in domeniul integrarii IT&C in educatia scolara”, a declarat Irina Socol, Presedinte & CEO SIVECO Romania.

Conferinta eduVision reprezinta o platforma importanta de dezbatere a exemplelor de buna practica, tendintelor, inovatiilor si noutatilor din domeniul eLearning-ului. Aprecierea unanima a participantilor a fost ca evenimentul este extrem de necesar si util, aducand in discutie teme de mare impact pentru dezvoltarea viitoare a invatamantului si privind rolul solutiilor informatice in educatie.

Investitia in educatie trebuie sa asigure dezvoltarea sustenabila a profesorilor si a directorilor de scoli. Ministerul nostru a adaptat strategiile de dezvoltare a educatiei la nevoile actuale. Scopul nostru este ca profesorii sa dobandeasca competente inalte care sa le permita sa foloseasca tot ceea ce este nou”, a declarat Dr. Ahmed Mohamed Mahmoud Mohamed Tobal, Chief Information Officer in Ministerul Educatiei din Egipt.

„Modificarile in educatie cer mult timp si cer o abordare holistica. Am prezentat membrilor Comisiei Europene expertiza SIVECO Romania in implementarea deciziilor legate de educatie si au fost foarte incantati. Educatia este ultima frontiera a revolutiei digitale. Am incredere ca vom trece catre o educatie digitala si o societate digitala reala”, a declarat Florin Lupescu, consilier principal la Comisia europeana, Directoratul General pentru Societatea informationala si Media.

Mai multe informatii puteti accesa pe website-ul evenimentului, www.eduvision.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.