Ce este un instructional designer si cum poate fi benefic pentru angajații din companie?

Date:

Într-o companie, departamentul de training este responsabil pentru a se asigura că angajații au abilitățile și cunoștințele de care au nevoie pentru a-și îndeplini eficient sarcinile. Un jucător cheie în acest proces este instructional designer-ul. Dar ce este mai exact un  instructional designer și cum poate ajuta departamentul dumneavoastră de instruire să își atingă obiectivele? Să aruncăm o privire mai atentă.

Ce este un instructional designer?

Un  instructional designer este un profesionist care combină cunoștințele sale în materie de educație și principii de învățare cu tehnologia pentru a crea materiale instrucționale eficiente. Cu alte cuvinte, aceștia proiectează experiențe educaționale, de obicei sub forma unor cursuri elearning, care facilitează dobândirea de noi cunoștințe și abilități.

În cele mai multe cazuri, designerii educaționali au o pregătire în domeniul educației sau într-un domeniu conex, cum ar fi resursele umane sau dezvoltarea organizațională. Aceștia au, de asemenea, experiență de lucru cu diferite tipuri de tehnologie educațională. Această combinație de aptitudini și cunoștințe le permite designerilor educaționali să creeze materiale educaționale care sunt atât eficiente, cât și atractive.

În ce mod poate un instructional designer să vă ajute departamentul de instruire? 

Principalul beneficiu de a avea un instructional designer în echipa dvs. este că vă poate ajuta să creați materiale de instruire utile și nu doar secvențe de conținut care arată bine, dar sunt inutile. Designerii instrucționali își folosesc expertiza în domeniul educației și al principiilor de învățare pentru a dezvolta cursuri elearning care sunt mai bine aliniate cu obiectivele dumneavoastră de formare. Aceștia știu, de asemenea, cum să folosească tehnologia pentru a crea experiențe de învățare atractive și interactive, exact pentru publicul dvs țintă (persoanele care trebuie să fie instruite).

Un alt beneficiu al colaborării cu un instructional designer este că vă poate ajuta să economisiți timp și bani. Crearea unor cursuri elearning de înaltă calitate necesită timp, efort și expertiză. Deși este posibil să dezvoltați aceste materiale fără ajutorul unui instructional designer, acest lucru duce adesea la materiale de calitate inferioară, a căror creare durează mai mult. În schimb, colaborarea cu un designer educațional vă poate ajuta să creați materiale de înaltă calitate mai eficient. 

Dacă doriți să creați materiale de instruire mai eficiente, colaborarea cu un instructional designer este o mișcare inteligentă. Aceștia sunt experți în dezvoltarea de materiale instructive utile, atractive și interactive. 

În România cursuri de specializare acreditate pentru funcția de instructional designer sunt oferite de compania de e-learning Ascendia.

Share post:

Populare

More like this
Related

Compania de e-learning Ascendia – Câștigător – Deloitte 2023 EMEA Fast 500

Programul Deloitte EMEA Fast 500 este un clasament obiectiv...

Funcționalități moderne pentru o platformă educațională

Într-o eră a transformării digitale, platformele educaționale sunt în...