Catalog online funcțional, la Colegiul Liviu Rebreanu din Bistrița

0
6

Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” din municipiul Bistriţa, considerată a fi şcoala cu cele mai bune rezultate din judeţ, este şi prima din Bistriţa-Năsăud care a implementat platforma denumită ”catalogul online”, prin care părinţii elevilor pot vedea oricând notele şi absenţele înregistrate de copiii lor. Tot prin această platformă, conducerea şcolii, dar şi cadrele didactice vor ţine legătura cu părinţii, pentru a-i informa în timp util despre activităţile derulate în şcoală.
Directorul colegiului bistriţean, Constantin Rus, a declarat că pentru accesul pe această platformă se achită 30 lei de fiecare familie pe un an şcolar, iar 90% dintre părinţi au şi plătit deja această taxă.

În acest moment au plătit şi sunt de acord cu platforma aceasta online peste 90% din părinţi. Ca urmare, în acest moment suntem în faza în care completăm toată baza de date şi, începând din această săptămână, se introduc notele şi absenţele pe platformă, astfel încât părintele poate să vadă instantaneu pentru copilul lui – şi numai pentru copilul lui – situaţia frecvenţei elevului, respectiv notele pe care le are„, a spus Rus.

Constantin Rus a ţinut să precizeze că taxa se achită pe familie, indiferent de numărul de copii înscrişi la această şcoală, iar firma care a instalat platforma online va oferi acces gratuit pentru 100 de familii cu venituri reduse.

Catalogul online deschis la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa poate fi accesat şi de către părinţii plecaţi la muncă în străinătate. „[…] Cred că cel mai important lucru este faptul că părintele, oriunde ar fi, în ţară sau în străinătate, poate să vadă situaţia copilului„, a mai spus Rus.

Ca urmare, mai mulţi elevi nemulţumiţi au semnat un memoriu (tot) online, prin care cer ca situaţia lor şcolară să nu fie făcută publică părinţilor lor.

Sursa: Edumanager

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.