Blackboard lanseaza o platforma deschisa, flexibila de instruire ce pune accentul pe interactiunea cu studentii

0
13

Blackboard Inc. a anuntat o actualizare semnificativa pentru produsul Blackboard Learn (cunoscut pana acum ca Blackboard Academic Suite) ce reprezinta un efort semnificativ de a dezvolta o platforma de instruire de ultima generatie.

Versiunea 9.0 a platformei Blackboard Learn a fost realizata in colaborare cu instructori din intreaga lume, care impartasesc provocarile generate de interactiunea cu o gama variata de studenti, in interiorul sau in afara salilor de clasa. Aceasta versiune introduce o gama larga de capabilitati ce adreseaza aceste provocari, de la instrumente de social learning, la inovatii Web 2.0 si integreaza componente ce permit institutiilor sa realizeze o evaluare completa a indivizilor, grupurilor, programelor si scolilor.

Noua versiune sporeste semnificativ deschiderea si flexibilitatea platformei Blackboard, si permite institutiilor sa profite de capabilitatile incluse sau sa o utilizeze ca o fundatie deschisa pentru tehnologii complementare de care au nevoie pentru a sustine abordarea proprie asupra instrurii.

Versiunea 9.0 permite integrarea cu sisteme open source – precum Sakai si Moodle – si accesarea acestora din cadrul platformei Blackboard cu un singur login. Integrarea pentru Sakai si Moodle a fost dezvoltata in parteneriat cu Syracuse University si Iowa State University.

Cea mai noua versiune a platformei ofera capabilitati Web 2.0 si de social learning ce includ blog-uri, jurnaluri si instumente de grup imbunatatite; notificari, dashboard-uri si alerte, precum si o interfata noua Web 2.0 personalizabila. Versiunea 9.0 este cea mai accesibila de pana acum si include facilitati noi pentru navigarea prin intermediul tastaturii precum si standarde pentru persoanele cu disabilitati.

In ultimele trei luni, mai mult de 50 colegii, universitati si scoli au participat la programul de testare a versiunii 9, succesorul suitei Blackboard Academic Suite. Aceasta noua versiune a fost supusa la mai mult de 70.000 de ore de testare si optimizare ca parte a procesului de dezvolotare Blackboard.

Despre Blackboard Inc.
Blackboard Inc. este unul dintre cei mai importanti furnizori de aplicatii software de tip \´enterprise\´ si de servicii pentru educatie. Fondata in anul 1997, Blackboard permite inovatiile educationale oriunde, prin conectarea oamenilor si tehnologiei. Cu doua suite de produse, Blackboard Academic Suite(TM) si Blackboard Commerce Suite(TM), Blackboard este utilizat de milioane de oameni din institutiile academice de pe intreg globul, printre acestea numarandu-se colegii, universitati, scoli de tip K-12 , alti furnizori de educatie, precum si editurile de manuale si cursuri, dar si comerciantii care au ca segment-tinta elevii sau studentii si furnizorii de mijloace de educatie. Blackboard are sediul central in Washington, D.C. si are birouri si reprezentante in America de Nord, Europa, Australia si Asia.

Despre Grupul Romsym
Romsym Data este prima companie româneasca certificata conform standardelor internationale BS 7799-2:2002 pentru implementarea si mentinerea sistemului propriu de management al securitatii informatiilor, certificare acordata de catre Societatea Româna pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) si IQNet (International Certification Network).
Romsym este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT din România, oferind tehnologie de ultima ora, produsa de lideri mondiali in: – solutii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), – managementul retelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) – DTP si web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) – managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic, CRAMM, Workshare) – softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) – dezvoltare si soft stiintific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) – sisteme Open Source (Red Hat).
De asemenea, Romsym Data ofera consultanta si training in domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din România – centrul ITtraining, predate de specialisti cu inalta calificare, certificati international.

Sursa: Romsym Data

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.