Aniversare eTwinning

0
19

Pe data de 5 mai 2010, Şcoala cu clasele I-VIII „Liviu Rebreanu” Mioveni, jud. Argeş, a organizat si desfasurat activităţi dedicate aniversării a 5 ani eTwinning.

Programul “eTwinning” a fost lansat pe 14 ianuarie 2005, ca parte a Programului de Învăţare permanentă al Comisiei Europene. El se adresează tuturor şcolilor din învăţământul preuniversitar, tuturor profesorilor, indiferent de disciplina predată, directorilor de unităţi şcolare şi inspectorilor şcolari.1

Şcoala cu clasele I-VIII “Liviu Rebreanu” Mioveni, judeţul Argeş s-a înregistrat pe platforma eTwinning în octombrie 2007. Prin participarea la proiecte eTwinning, elevii şi profesorii de la şcoala noastră au avut posibilitatea de a comunica cu alţi studenţi şi profesori din toate ţările participante, de a face schimb de impresii despre cultura, civilizaţia şi educaţia fiecărei naţiuni din Uniunea Europeană, de a-şi îmbunătăţi competenţele IT şi comunicarea în limbi străine.

Toate proiectele noastre au fost prezentate în cadrul întâlnirilor cu părinţii, ale comisiilor metodice, cu reprezentanţi ai Consiliului Local al orasului Mioveni, pe site-ul şcolii http://www.freewebs.com/scoalarebreanu/.

Multe proiecte derulate de elevii şi profesorii din şcoala noastră au fost recunoscute pe plan naţional şi european prin acordarea unor diplome: Certificat de Calitate Naţional şi European.

Pe 5 mai 2010, instituţiile de învăţământ din întreaga Europă au organizat activităţi aniversare eTwinning, atât în şcoală, cât şi în comunitate.

A fost o mare bucurie pentru noi să aflăm că e-Twinning sărbătoreşte cinci ani de existenţă.

De aceea am decis să pregătim o multitudine de activităţi pentru acest eveniment special.

Printre cele mai interesante putem menţiona:

1. “LA CEAS ANIVERSAR” –  Pregătirea unui tort aniversar;

2. “PRIETENUL MEU EUROPEAN “ – Desene pe asfalt;

3. “PRIETENIE FARA FRONTIERE “ – Crearea de postere;

4. “STELUTE EUROPENE “ – Muzică şi dans;

5. “CULORILE PRIETENIEI “ – Expoziţii de desene;

6. “SI EU SUNT COPIL AL EUROPEI “ – Desene în Paint;

7. “ALFABETUL ETWNNING “ – Compoziţii literare;

8. “LA MULTI ANI, eTwinning!” – Salutări şi urări video;

9. “PROIECTELE NOASTRE ETWINNING” – Prezentări PowerPoint

Suntem bucuroşi să arătăm şcolilor noastre partenere câteva slide-uri de fotografii reprezentând momente din activităţile noastre menite a sărbători aceşti frumoşi cinci ani de membrii e-Twinning.

Toate clasele implicate în proiecte e-twinning au participat pe grupe şi au încercat să concureze pentru a fi cele mai bune. 

La acţivitatea de decorare de torturi elevii , profesorii şi părinţii au demonstrat ingeniozitate, creativitate, reuşind să creeze un “TREN ETWINNING”, în care locomotiva a fost PROGRAMUL eTwinning şi având ca destinaţie prietenii europeni ai elevilor din şcoala noastră.

 Fotografiile, filmuletele au fost publicate pe site-ul scolii noastre, la adresa

http://scoalarebreanu.webs.com/evenimente.htm

Bibliografie:

[1] http://etwinning.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.