Andrei Achimaş-Cădariu: Ghid practic pentru educaţie la distanţă

  0
  8

  Lucrarea este o premisă teoretică pentru o practică responsabilă şi orientată către calitate şi eficienţă în elaborarea programelor de educaţie la distanţă la nivelul învăţământului superior şi al formării continue. Publicată în 1998, cartea constituie o introducere excelentă în domeniul educaţiei la distanţă, creionând cu succes cadrul pentru abordările recente ale educaţiei mediate de calculator şi elearning.

  Parcursul de aproape jumătate de secol al educaţiei la distanţă capătă noi valenţe prin introducerea noilor tehnologii în sistemele de învăţământ, oferind astfel, în perioada recentă, un nou puseu în ce priveşte cuprinderea, conţinuturile, metodele şi evaluarea.

   

  Lucrarea "Ghid practic pentru educaţie la distanţă" este o premisă teoretică pentru o practică responsabilă şi orientată către calitate şi eficienţă în elaborarea programelor de educaţie la distanţă la nivelul învăţământului superior şi al formării continue.

  Deşi publicată acum 6 ani, cartea stă sub semnul unui imperativ de actualitate, exprimat de către autor în introducere:
  "În condiţiile renunţării la frontiere geografice, politice, sociale, etnice, financiare, într-o Europă care-şi defineşte dimensiunile societăţii cognitive şi informaţionale, învăţământul, suportul formării de specialişti dar şi de mentalităţi, trebuie să-şi deschidă larg porţile spiritului novator al democratizării. […] Învăţământul trebuie să dovedească o mare flexibilitate în elaborarea sistemelor, modalităţilor şi mijloacelor educaţionale."

  Cuprinsul ghidului ne oferă o imagine asupra abordării metodice a tuturor aspectelor privind programele de formare în sistem ID:

  1. Contextul european
  2. Introducere în educaţia la distanţă
  3. Modele pentru educaţia la distanţă
  4. Managementul programelor de educaţie la distanţă
  5. Materiale pentru învăţare prin educaţie la distanţă
  6. Dezvoltarea unui curriculum pentru educaţie la distanţă
  7. Populaţia ţintă
  8. Sprijin acordat studenţilor
  9. Politica de cadre şi formarea cadrelor pentru educaţia la distanţă
  10. Indicatori ai performanţei pentru educaţia la distanţă

  Cartea Ghid practic pentru educaţie la distanţă (71 de pagini) – autor: Andrei Achimaş-Cădariu – a fost publicată la Editura Alternative, Bucureşti, în 1998.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.