A fost decernat Marele Premiu .Campion 2008

    0
    26

    Concursul .campion reprezintă o şansă extraordinară pentru tineri de a se pregăti să utilizeze cu succes tehnologii care la ora actuală încă nu există.

    Peste 50 de elevi pasionaţi de informatică şi profesorii lor coordonatori s-au reunit la sfârşitul săptămânii trecute la Bran în cadrul finalei competiţiei .campion 2008.
     
    Proiectul .campion desfăşurat sub auspiciile Centrului de Excelenţă SIVECO – iniţiat de SIVECO Romania în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, este un program de pregătire de performanţă în informatică, susţinut de profesori de prestigiu. Competiţia finanţată de SIVECO Romania a fost iniţiată şi este coordonată de Emanuela Cerchez şi Marinel Şerban, profesori la Liceul de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi.
     
    Dezvoltarea programului .campion porneşte de la ideea că tehnologia informaţiei este viabilă, aplicabilă şi cu rezultate concrete în modernizarea societăţii româneşti.
    Iniţiativa de a organiza această competiţie ce se adresează elevilor din învăţământul pre-universitar, se înscrie în strategia SIVECO Romania de a contribui la dezvoltarea potenţialului acestor tineri valoroşi pentru obţinerea de viitoare performanţe în informatică.
     
    Echipa de organizatori a fost în permanenţă sprijintă de câştigătorii ediţiilor anterioare ale concursului .campion, de premianţi aiOlimpiadelor Naţionale şi Internaţionale, care au oferit o pregătire continuă celor peste 1500 de participanţi la rundele online ale competiţiei.
     
    3 elevi au înregistrat punctajul maxim de 300 de puncte dar, conform regulamentului, Marele Premiu .campion 2008 a revenitcelui mai tânăr dintre ei: Cezar Mocan de la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Cluj.
     
    Pe prima treaptă a podiumului au urcat :
    Vlad Tătăranu -Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti, grupa mică;
    Bogdan Tătăroiu -Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti, grupa mijlocie;
    Victor Rusu – Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti, grupa mare.
     
    Premiul doi a revenit elevilor:
    Alexandru Cazacu – Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, Craiova, grupa mică;
    Bogdan Caşu – Colegiul Naţional “Unirea”, Focşani, grupa mijlocie
    Cosmin Gheorghe – Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti, grupa mare.
     
    Ocupantii locului trei au fost:
    Victor Ionescu – Colegiul Naţional “I.L.Caragiale”, Ploieşti, grupa mică,
    Mihai Bivol – Colegiul Naţional “Dinicu Golescu”, Câmpulung, grupa mijlocie
    Ştefan Filip – Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, Bucureşti, grupa mare.
     
    Numărul mare de elevi care au obţinut peste 200 de puncte în concurs, i-a determinat pe organizatori să acorde şi 7 premii speciale.
     
    O impresie deosebită au făcut concurenţii de la grupa mică ce au dat dovadă de o motivaţie şi un spirit competiţional remarcabil, obţinând punctaje foarte mari, deşi gradul de dificultate al subiectelor propuse a fost ridicat.
     
    Premianţii au primit din partea SIVECO Romania produse multimedia.
     
    Am mare încredere în aceşti tineri participanţi şi îi recunosc în ei pe viitorii creatori de tehnologii revoluţionare.
    Îi felicit pe câştigători şi sunt convins că vom mai auzi de mulţi dintre actualii participanţi la finala .campion în rolul de viitori creatori şi promotori de noi tehnologii.
    Îi provoc să nu se concentreze doar pe componenta de programare.
    La ora actuală, tehnologia este omniprezentă – în artă, medicină, arhitectură, etc.
    Concursul .campion reprezintă o şansă extraordinară pe care tinerii o pot valorifica, aceea ca prin obţinerea de performanţă în informatică să devină capabili de a se adapta viitoarelor schimbări de pe piaţa muncii fiind cu siguranţă pregatiţi să utilizeze cu succes tehnologii care la ora actuală nu există”, a declarat Radu Jugureanu, AeL eContent Department Manager în cadrul SIVECO Romania.
     
    Despre .campion:
    Concursul .campion urmăreşte reunirea tinerilor care prin ideile lor inovatoare contribuie creativ la dezvoltarea pieţei de software. Elevii se înscriu voluntar în acest program, fiind încurajaţi să-şi dezvolte gândirea algoritmică, abilităţile de programare şi spiritul competitiv.
    Rundele de pregătire alternează cu rundele de concurs şi se desfaşoară online pe site-ul http://campion.edu.ro.
     
    Despre SIVECO România 
     
    Înfiinţată la începutul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din România, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi spaţiul CSI. Între acţionarii SIVECO Romania se numară Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresându-se cu precădere organizaţiilor mari şi mijlocii, compania oferă soluţii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms şi eBusiness atât pentru piaţa locală cât şi pentru cea internaţională. De asemenea, compania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare.
     
    În prezent, soluţiile SIVECO sunt utilizate de catre 1800 de clienţi din 35 de ţări. 550 dintre aceşti beneficiari sunt localizaţi în Romania şi includ atât institutii publice importante – Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe, Casa Naţionala de Asigurări pentru Sănătate, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Autoritatea Naţională a Vămilor – cât şi companii private de referinţă – Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacău, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timişoara, URSUS Breweries etc.
     
    SIVECO Romania SA este certificată ISO 9001:2000 de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează şi dezvoltă parteneriate solide cu cele mai mari companii de software şi hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociaţii profesionale şi de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) şi internaţionale (Asociaţia Europeană pentru Tehnologia Informaţiei – EITA şi Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) şi a aderat la importante iniţiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency şi PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
     
    De-a lungul celor 15 ani de existenţă, compania a dobândit o solidă reputaţie internaţională. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din România care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obţinând un număr record de nominalizări la concursul ICT Prizes organizat anual de către Consiliul European pentru Ştiinţe Aplicate, Tehnologie şi Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale în domeniul educaţional au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene şi "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodată considerate de către Asociatia Internaţională de Project Management (IPMA) între cele mai importante realizări mondiale în domeniul managementului de proiecte.
     
    Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro şi www.advancedelearning.com.
     

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.