Beneficiarii proiectului „Profesorul – creator de soft educational” vor fi aproape 3 milioane de elevi din toata tara.
80 de experti vor instrui 1.500 de profesori din invatamantul preuniversitar din toata tara, in vederea dezvoltarii competentelor privind realizarea propriilor aplicatii de soft educational si imbunatatirea capacitatii de a utiliza metode interactive de predare-invatare.
Acesta este obiectivul principal al proiectului “Profesorul creator de soft educational”, al carui beneficiar este Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, avand ca partener SIVECO Romania. Proiectul este finantat din fonduri structurale si contribuie la atingerea obiectivelor specifice AP 1 din POS DRU 2007-2013 prin imbunatatirea accesului la educatie si formare, furnizarea de formare continua moderna si de calitate.
Programul de formare continua va viza, in egala masura, pregatirea psiho-pedagogica, pregatirea metodica si dezvoltarea abilitatilor de utilizare TIC. Absolventii programului de formare vor primi atestate profesionale purtatoare de credite transferabile.
“Realizarea aplicatiilor de soft educational si implementarea acestora in cadrul orelor de clasa desfasurate vor permite adaptarea proceselor de predare la nevoile individuale si ritmurile proprii de invatare ale elevilor. La nivelul cadrelor didactice, proiectul contribuie la profesionalizarea personalului didactic”, a declarat Radu Jugureanu, expert implementare proiect, din partea SIVECO Romania.
Cei aproximativ 767.439 elevi din invatamantul liceal, 284.412 elevi din invatamantul profesional si tehnic si 1.900.561 elevi din invatamantul primar si gimnazial, vor fi beneficiarii indirecti ai proiectului. Prin aplicarea la clasa a aplicatiilor de soft educational dezvoltate de catre profesori in colaborare cu elevii pasionati de informatica se vor inregistra rezultate mai bune la invatatura – prin cresterea interesului pentru studiu, dezvoltarea abilitatilor de lucru cu calculatorul, facilitarea intelegerii fenomenelor.
„Aceste rezultate ii vor ajuta pe elevi sa dobandeasca competente necesare succesului in societatea actuala aflata in plin proces de tranzitie catre o societate informationala. Alaturi de profesori si elevi, beneficiari indirecti ai implementarii proiectului sunt si parintii elevilor si comunitatile locale, care vor beneficia de impactul pozitiv adus de proiect asupra procesului didactic”, a declarat Traian Saitan, director de proiect.
In tara noastra, activeaza in invatamantul primar si gimnazial: 144.489 cadre didactice, dintre care 108.779 sunt femei, iar in invatamantul liceal 61.914 cadre didactice, dintre care 40.595 sunt femei. In implementarea proiectului se va avea in vedere in mod deosebit selectarea tinerilor si femeilor pentru participarea la programul de formare continua, ceea ce va permite dezvoltarea unei culturi a „egalitatii de gen”.
Proiectul se va desfasura in perioada 01.09.2009-01.09.2011.
Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.