1 milion de mesaje postate pe forumul portalului SEI

0
11

Portalul initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, in colaborare cu specialistii de la SIVECO Romania, este locul de intalnire pentru una dintre cele mai dinamice comunitati virtuale din Romania. http://www.portal.edu.ro s-a impus deja in mediul online ca o sursa esentiala pentru obtinerea in timp real a informatiilor de interes pentru elevi, parinti, cadre didactice si jurnalisti.

Lumea tehnologiilor educationale este intr-o continua schimbare si adaptare la nevoile elevilor si este evident faptul ca tinerii socializeaza mai bine in maniera virtuala a Internetului decat in cadrul formal al scolii.
 
Portalul SEI a fost realizat din dorinta de a ii implica pe tineri in procesul educational starnindu-le curiozitatea si entuziasmul de a descoperi prin intermediul tehnologiilor moderne, lucruri noi si interesante pe care sa le impartaseasca apoi cu alti membri ai comunitatii. Forumul SEI canalizeaza interesul elevilor pentru comunicarea online si utilizarea noilor tehnologii, in vederea obtinerii de beneficii educationale.
 
Succesul forumului http://forum.edu.ro se datoreaza utilizatorilor ce dialogheaza pe teme relevante pentru sistemul educational din Romania, voluntarilor care ii ajuta sa se orienteze si sa obtina raspunsuri pertinente la intrebari, dar si specialistilor de la SIVECO Romania care se ocupa de administrarea acestuia. Promptitudinea raspunsurilor si calitatea informatiilor permanent actualizate au fost principalele argumente care i-au impulsionat pe utilizatori sa posteze peste 1.000.000 de mesaje, cu momente in care pe forumul de discutii sunt prezenti peste 4.700 de utilizatori simultan.
 
Forumul SEI este moderat de persoane cu experienta –cadre didactice, specialisti in educatie si IT, elevi premiati la competitii nationale si internationale, ce mentin intotdeauna un nivel ridicat al discutiilor si al subiectelor abordate.
 
“Forumul profesorilor” este sectiunea cu cele mai multe mesaje postate, de la lansarea portalului in anul 2002. Numarul mare de mesaje postate de cadrele didactice dovedeste interesul acestora pentru integrarea eficienta a noilor tehnologii in educatie.
 
Obiectivul principal al Portalului Educational SEI este de a oferi informatii utile, in timp real, dar si de a-i pregati pe tineri sa faca fata viitoarei societati informationale. http://portal.edu.ro reprezinta o importanta sursa de informatii pertinente, corecte si actualizate, iar forumul portalului SEI raspunde nevoii de comunicare a tuturor celor interesati sa afle noutati legate de sistemul de invatamant romanesc. Crearea comunitatilor educationale este o componenta esentiala a reformei sistemului de invatamant din Romania si constituie o etapa necesara pentru construirea societatii cunoasterii.
 
http://portal.edu.ro inregistreaza un trafic intens in perioada lunilor iunie-iulie cand se desfasoara Examenul de Bacalaureat, Admiterea in Licee si Scoli de Arte si Meserii si Titularizarea (miscarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar). In ultimii 3 ani, portalul SEI a ocupat (pe perioada Examenelor Nationale) locul 1 atat in clasamentul general al siteurilor scrise in limba romana cat si la categoria Educatie/Invatamant.
 
Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
 
In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari internationali din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta – OMV PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timisoara, URSUS Breweries etc.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.