Viitorul educației românești la Târgul Internațional Gaudeamus

[ot-caption title=”Cosmin Mălureanu prezintă manualele digitale EduTeca” url=”https://www.elearning.ro/wp-content/uploads/2015/11/Cosmin_Malureanu_Ascendia.jpg”]

Anul acesta, în cardul Târgului Internațional Gaudeamus, desfășurat în perioada 18-22 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo, editura Ascendia Design și Samsung Electronics România îi invită pe toți cei interesați de viitorul educației românești și de inovațiile în materie de tehnologie să arunce o privire… înspre viitor!

Având deja o experiență însemnată în privința elaborării de soluții eLearning și de manuale digitale, editura și casa de software educațional Ascendia Design aduce la ediția din 2015 a Târgului Internațional Gaudeamus o perspectivă nouă asupra metodelor de predare și a strategiilor de transmitere a informației către cei mici. Îmbinând utilul cu plăcutul, editura propune valorificarea pasiunii înnăscute a copiilor pentru tehnologie prin introducerea de manuale digitale. Astfel, conținutul informațional este însoțit de numeroase alte elemente, precum imagini, animații și înregistrări audio, cu scopul de a capta atenția oricărui fel de elev și de a o menține prin intermediul unor metode interactive.

Manualele digitale (EduTeca) elaborate de către editura Ascenda Design sunt disponibile pe o multitudine de dispozitive, de la calculatoare și laptopuri la tablete și televizoare, astfel încât fiecare utilizator poate avea acces la ele în funcție de posibilități. Prin intermediul parteneriatului cu Samsung Electronics Romania, este posibilă prezentarea acestor programe computerizate folosind ultimele inovații în materie de tehnologie. Drept urmare, vizitatorii standului  Ascendia Design–Samsung vor avea posibilitatea de a vedea manualele digitale atât pe Smart TV-uri, cât și pe tablete, experimentând un sistem de învățare al viitorului pe cele mai noi dispozitive scoase pe piață de Samsung. Având în vedere repeziciunea dezvoltării în câmpul tehnologic, adaptabilitatea software este o caracteristică de o mare importanță, iar manualele digitale realizate de Ascendia Design îndeplinesc întru totul această condiție.

Pe de o parte, de peste patru ani, Samsung Electronics a desfășurat în România multiple activități cu scopul de a promova tehnologia în mediul educațional, nu numai prin introducerea echipamentelor necesare în școli, ci și prin elaborarea unui conținut adecvat care să completeze acest demers în mod corespunzător. Pe de altă parte, activitatea Ascendia Design se remarcă de asemenea în acest sens, soluțiile software de tip eLearning dezvoltate fiind folosite pe o scară întinsă, în mediul academic și corporatist deopotrivă. Parteneriatul dintre cele două a fost, așadar, o consecință firească a interesului comun manifestat față de educația prin mijloace tehnologice.

Participanții la Târgul Internațional Gaudeamus sunt invitați să viziteze standul comun al editurii Ascendia Design și al companiei Samsung și să călătorească astfel în timp, către viitorul sistemului de educație din România.

Editor [Elearning.ro]

Editor [Elearning.ro]

Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.