Reducerea absenteismului – un efect al catalogului virtual asupra elevilor

Data:

Absenteismul a înregistrat un trend descendent după introducerea catalogului virtual, a declarat, miercuri, directorul Liceului de Informatică ”Spiru Haret” din Suceava, Virginel Iordache.

El a spus că numărul absențelor a scăzut cu peste 60%, în luna octombrie a acestui an, față de perioada similară a anului trecut, respectiv de la 1.788 la 1.200.

Iordache a spus că, în prezent, catalogul virtual este folosit de doar 35% dintre părinți, dar va fi iniția, la nivelul colegiului, o campanie de promovare pentru a crește numărul părinților care să consulte pagina de internet a instituției, scrie Agerpres.

Un alt catalog virtual a fost pus la dispoziţia școlilor din Alba de profesorul Ioan Vlaşin, de la Şcoala „Mihai Eminescu” din Ighiu, în regim de gratuitate, însă acesta nu a mai fost actualizat, scrie alba24.ro.

Catalogul online pus la punct de profesorul Marius Muntean din Sebeș, în urmă cu trei ani, a ajuns să fie acum funcțional în proporție de 100 la sută în Colegiul “Lucian Blaga”, unde activează și dascălul care l-a pus la cale. În aplicație figurează toți elevii școlii.

[…]

Profesorii au nevoie de câteva minute ca să treacă notele zilnice în catalogul virtual. Absențele sunt tastate săptămânal de diriginți, pe materii de studii.

Cifrele trecute de fiecare dascăl pot fi văzute ulterior de diriginți, părinți, printr-un simplu click. Pentru aceasta, fiecare are nevoie de un calculator legat la internet și de o parolă primită de la școală.

Mai mult, pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/efectul-incredibil-al-catalogului-virtual-asupra-elevilor-profesorii-sunt-uluiti_1310687.html

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...