Tinerii sunt mai fericiti atunci cand navigheaza pe Internet

Data:

Comportamentul unei noi generatii de tineri a fost relevat in urma unui studiu amplu realizat de YouthNet in Marea Britanie, dupa ce aproximativ jumatate dintre tinerii chestionati au marturisit ca sunt mai fericiti atunci cand navigheaza pe Internet. Pentru noua generatie de „nativi digitali”, tehnologiile moderne reprezinta o provocare continua.

Internetul joaca un rol vital in viata tinerilor cu varste intre 16 si 24 de ani, dintre care trei sferturi au marturisit ca nu pot trai fara aceste mijloace de comunicare moderne, se arata in studiul efectuat de YouthNet.

Un numar de 994 de persoane din Marea Britanie au raspuns la intrebari. Dintre acestia, un procent de 45% au marturisit ca sunt mai fericiti atunci cand sunt online. 32% sustin ca nu au nevoie sa vorbeasca despre problemele lor cu cei apropiati, deoarece pot gasi toate informatiile online, in vreme ce 82% folosesc internetul pentru a cauta sfaturi sau informatii in interes propriu.

Rezultatele acestui studiu au dat nastere la noi temeri legate de faptul ca tinerii care folosesc fara limite calculatorul sau alte aparate similare, risca sa piarda contactul cu lumea reala si cu oamenii din jurul lor.

Sursa: Descopera.ro

Mihaela Preda
Mihaela Preda
Educaţia pentru cultură şi în spiritul culturii autentice circumscrie obiectivele programatice ale Fundației Naționale pentru Dezvoltare Comunitară, concretizate printr-o serie de activităţi ce antrenează cadre didactice, specialişti în ştiinţele educaţiei şi alte persoane sau instituţii conexe. Un loc special îl are inovarea educațională și promovarea celor mai bune strategii, metode și tehnologii pentru dezvoltarea educației, pentru deschiderea și pentru plasarea sa în contextul actual social, cultural și tehnologic. (www.fndc.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...