Timlogo este acum omologată de Ministerul Educației Naționale

Data:

18 iunie 2019 – Platforma de logopedie online Timlogo.ro este acum omologată de Ministerul Educației Naționale, în vederea utilizării în învățământul preuniversitar, pentru învățământ special pentru deficienți de vorbire, nivelurile preșcolar și primar.

În vederea omologării ca mijloc de învățământ, platforma de logopedie Timlogo respectă:

 • toate criteriile de conformitate cuprinse în anexa „Criterii de conformitate ale mijloacelor de învățământ (materiale grafice, audiovizuale și programe informatice educaționale) din Metodologia-cadru, aprobată prin OMEN nr. 5061/sept. 2017;
 • programele școlare, aprobate prin OMEN nr. 3622/2018, OMECTS nr. 4927/2005, OMECTS nr. 4928/2005 și OMECTS nr. 3071/2013.

În plus, în opinia reprezentanților Ministerului, Timlogo are următoarele caracteristici:

 • Este apreciată atât de cadrele didactice, cât și de elevi;
 • Este utilă în munca profesorilor psihopedagogi, desfășurată la cabinet;
 • Completează, sprijină procesul instructiv – educativ din programul de predare – învățare;
 • Respectă particularitățile de vârstă și psihoindividuale ale copiilor cu deficiență de auz, cât și ale celor auzitori. Copiii învață, jucându-se;
 • Asigură terapia prin joc;
 • Se folosește cu succes și în cadrul orelor de TECI (Terapie Ocupațională Complexă și Integrată);
 • Contribuie la educarea psihomotricității, a structurilor perceptiv – motrice, de spațiu, culoare, formă;
 • La auzitori, dezvoltă auzul fonematic și la cei cu deficiențe de auz moderate și ușoare;
 • Palatogramele animate îi ajută pe elevi, prezentându-le modul corect de poziționare a aparatului fonoarticulator;
 • Este un prieten virtual valoros;
 • Stimulează gândirea, limbajul, voința într-un mod atractiv și plăcut.

Alex Mălureanu, Director de proiect Timlogo: „Mulțumim Ministerului Educației Naționale pentru încrederea acordată Timlogo!  Acum, că avem această recunoaștere, sunt sigur că acest lucru va ajuta la extinderea utilizării platformei la nivel național și în cabinetele școlare.”

Omologarea acestuia este valabilă până la momentul completării/revizuirii/modificării curriculumului menționat.

Timlogo se adresează practicienilor în domeniul logopediei, consilierilor şcolari, cât și pacienților și întreținătorilor lor, educatori și/sau învățători, părinți, pacienți adulți, dar și instituțiilor publice (cum ar fi şcoli şi grădiniţe în cazul minorilor, centre de recuperare pentru pacienți adulți, spitale, etc).

Timlogo este un produs realizat de Ascendia, în colaborare cu Universitatea din București și Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, fiind rezultatul a doi ani de cercetare, proiectare și dezvoltare. Platforma a fost creată în cadrul unui proiect finanțat de UEFISCDI, prin intermediul programului PNCDI III.

Ascendia este prima companie de eLearning din România listată la Bursa de Valori Bucureşti (simbol de tranzacţionare ASC), cu o experienţă de peste 10 ani în crearea de conţinut digital şi clienţi din diferite părţi ale lumii. Este cunoscută în special pentru seria de produse EduTeca şi Dacobots destinate copiilor, cât şi pentru serviciile de dezvoltare de module educaționale personalizate pentru sistemele de eLearning ale companiilor private.

Citește și: Timlogo primește grant AI for Accessibility de la Microsoft

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...