The Language Menu, resurse online pentru învăţarea limbilor străine

  0
  3

  The Language Menu este un proiect educaţional care oferă profesorilor şi elevilor resurse interactive pentru învăţarea limbilor străine în peste 33 de limbi. În prezent pe site sunt 17 aplicaţii cu ajutorul cărora profesorii pot crea material pentru clasă, 7 jocuri interactive şi peste 2000 de imagini desenate de mână.

  Peste 30 de profesori din toată lumea participă la proiectul educaţional The Language Menu: www.thelanguagemenu.com/material_cms, care urmăreşte promovarea metodelor interactive de predare a limbilor şi punerea la dispoziţia profesorilor a unor aplicaţii prin care aceştia pot crea materiale pentru clasă.

  Resurse disponibile:

  În prezent, profesorii pot crea material pentru clasă în 33 de limbi sau pot crea fişe bilingve în peste 2000 de combinaţii de limbi cu ajutorul a 15 aplicaţii: bingo, joc cu zarul, cuvinte încrucişate, cartonaşe pentru discuţii şi pentru învăţarea vocabularului, categorii, adevărat sau fals, spirala de cuvinte, supa de cuvinte, etc. Limba română dispune de liste de vocabular din peste 35 de categorii şi de exerciţii care acoperă toată gramatica limbii. Puteţi crea fişe bilingve de gramatică şi vocabular pentru clasă precum şi materiale care pot fi laminate, combinând limba română cu oricare dintre cele 33 de limbi disponibile. Mai sunt prezente 5 jocuri interactive pentru elevi şi o galerie de imagini desenate de mână de artişti din diferite ţări. Accesarea resurselor este gratuită.

  Obiectivele proiectului:

  • mărirea numărului de limbi disponibile (în prezent adăugăm limbile Tagalog şi Urdu şi dorim să adăugăm limba Rromă) – obiectivul final este adăugarea a peste100 de limbi;
  • crearea unei baze de date cu fişe de gramatică şi exerciţii;
  • mărirea numărului de aplicaţii şi de jocuri interactive; lărgirea galeriei de imagini;
  • adăugarea de resurse pentru persoane cu deficienţe fizice.

  Finanţatori:

  Proiectul este susţinut de Centrul Cultural Finlanda-Danemarca, Centrul Cultural Finlanda-Norvegia (www.hanasaari.fi), proiectul Pools EU din Danemarca. Alfabetul suedez al semnelor a fost adăugat la galeria de imagini prin contribuţia Asociaţiei Naţionale a Surzilor din Suedia.

  Parteneriat:

  Apreciem orice sugestii legate de acest proiect, nu ezitaţi să ne contactaţi!
  Puteţi afla mai multe detalii consultând broşura "Romanian material package", disponibilă pe site-ul proiectului. Dacă doriţi să sprijiniţi acest proiect, va rugăm sa ne contactaţi: bianca.biro@thelanguagemenu.com (română) sau veronica.gilhooly@thelanguagemenu.com (English). Puteţi de asemenea adăuga adresa web a proiectului la secţiunea dvs. de resurse.

  Sperăm că veţi profita din plin de aceste resurse şi că vom reuşi să facem predarea limbilor mai accesibilă şi mai amuzantă!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.