Teste computerizate pentru disciplina Desen tehnic

    0
    78

    Testarea cu ajutorul calculatorului este una din cele mai moderne mijloace de evaluare didactică. Pentru disciplina Desen tehnic, am conceput o baterie de teste computerizate, structurate pe şase unităţi de învăţare: proiecţii, schiţa, desenul la scară, starea suprafeţelor, cotarea, reprezentarea organelor de maşini de uz general.

    Testarea cu ajutorul calculatorului este una din cele mai moderne mijloace de evaluare didactică. Pentru disciplina desen tehnic, am conceput o baterie de teste computerizate, structurate pe şase unităţi de învăţare: proiecţii, schiţa, desenul la scară, starea suprafeţelor, respectiv cotarea, reprezentarea organelor de maşini de uz general.

    Elevii au la dispoziţie un buget de timp stabilit de profesor, deşi era posibilă şi alocarea unui timp fiecărei întrebări, am preferat să las libertatea fiecărui cadru didactic de a-şi structura timpul aşa cum crede de cuviinţă. Elevii nu se pot "întoarce" să răspundă din nou după ce au trecut de întrebarea respectivă şi, în general vorbind, opţiunile de a eluda testul sunt zero, existând foarte multe restricţii pentru cei care doresc să fraudeze. Imaginile şi cele câteva animaţii incluse în procesul de testare sunt sugestive şi au un caracter puternic asociativ.

    Pachetul de "Teste pentru Desen Tehnic" este compus din:

    • teste cu răspuns multiplu
    • teste cu itemi lacunari
    • teste de asociere
    • teste cu răspuns de tip "adevărat sau fals"
    • teste cu animaţii sau imagini – identificare, asociere, înlocuire, completare.

    Instrucţiunile de utilizare a pachetului de teste sunt edificatoare pentru funcţionalitatea si utilitatea sa. După parcurgerea testului, elevul are posibilitatea de a relua testul, urmând de această dată un traseu în care i se arata răspunsurile sale, în paralel cu răspunsurile corecte, comparaţia si funcţia de training a programului întregindu-i funcţionalitatea. La final, elevii pot vedea scorul total posibil, scorul obţinut de ei, punctajul si acurateţea răspunsului, măsurată în procente. Am dat detalii amănunţite în pagină web asociată fiecărei unităţi de învăţare, asupra conţinutului efectiv al testelor, dar mai ales am pus la dispoziţia celor interesaţi mostre de lucru cu aceste teste, în diferite variante, pentru teste cu răspuns lacunar, teste de completare, de asociere, etc.

    Detalii amintite despre teste sunt în pagină web: http://www.softedu.eu/teste_desen/test_desen.htm

    iar de acolo se găsesc linkuri către fiecare unitate de învăţare.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.