Tehnologia va schimba dramatic felul în care elevii învață și profesorii transmit informația

Data:

Adoptarea la scară largă a tabletelor, aplicațiilor mobile, rețelelor sociale și a conținutului digital va avea un efect important asupra elevilor din toată lumea.

Potrivit reprezentanților companiei Samsung, prezenți la târgul educațional BETT 2013 de la Londra, tehnologia va schimba dramatic felul în care elevii învață și profesorii le transmit acestora informațiile. „Elevii de astăzi s-au născut într-o eră digitală; pe măsură ce înaintează în procesul de formare, ei se așteaptă la conținut și software interactiv”, a declarat Bumcoo Cho, Senior Vice President, Enterprise Business Team în cadrul diviziei de Comunicații Mobile a Samsung Electronics. „Acest nivel de interactivitate poate fi atins doar dacă învățământul acordă atenție nu numai dispozitivelor care îi motivează pe elevi să devină participanți activi în procesul de educare, ci și soluții și conținut care să crească gradul de colaborare și interacțiune în mediul educațional.

La rândul său, Thom Rubel, vicepreședinte de Cercertare la IDC Government Insights, a declarat că profesorii ar trebui să direcționeze investițiile făcute în tehnologii mobile spre dispozitive și soluții care nu se limitează la simpla conectare și livrare a conținutului, ci oferă elevilor soluții de conexiune și colaborare. “Cercetările noastre arată că un mediu de învățare bazat pe colaborare îmbunătățește semnificativ gradul de reținere a informațiilor.”, mai spune Rubel.

Articol complet: Forbes

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...