Soluțiile eLearning SIVECO prezente și în acest an la cea mai mare expoziție educațională din Golful Persic

Data:

La inceputul lunii martie, specialistii romani de la SIVECO au participat la GESS Dubai, alaturi de cei mai mari furnizori de solutii educationale din lume

In perioada 4-6 martie 2014, SIVECO Romania a participat la cea de-a saptea editie a celui mai important eveniment educational din zona Golfului, GESS Educational Supplies and Solutions – Dubai, dedicat promovarii noilor tehnologii din educatie si interactiunii intre principalii funizori de solutii educationale din intreaga lume. Expozitia educationala a avut 300 de expozanti si 6000 de specialisti in educatie. Au fost prezenti in premiera si expertii in software educational din Statelor Unite si Finlanda, cotate ca tarile cu cele mai dezvoltate sisteme educationale din lume.

SIVECO Romania, lider regional al pietei de software, a prezentat la stand ultimele inovatii in materie de tehnologie in educatie: aplicatii pentru sisteme de tip Multitouch- Istoria Aviatiei in limba araba si Energii Regenerabile in limba engleza, aplicatii pentru tehnologia Augmented Reality precum si continut multimedia interactiv destinat sa ruleze pe orice tip de platforma, dezvoltat in cadrul proiectelor pe care compania le-a desfasurat in Emiratele Arabe Unite.

Aplicatiile realizate pentru tehnologiile de tip Multitouch si Augmented Reality sprijina colaborarea intre elevi si profesori, angajeaza elevii in activitati de grup, ii motiveaza sa experimenteze, facand trecerea de la invatarea bazata pe memorare la cea bazata pe descoperire si construire a cunoasterii. Vizitatorii expozitiei au fost incantati sa testeze aceste aplicatii, apreciindu-le pentru gradul ridicat de inovatie si interactivitate.In paralel, pe o perioada de trei zile, echipa SIVECO a organizat workshop-ul „Smart Learning Tools for Smart People” dedicat profesorilor si elevilor din Emiratele Arabe Unite.

„Suntem mandri ca SIVECO Romania este principalul furnizor de continut al Ministerului Educatiei din Emiratele Arabe Unite si astfel contribuie la modernizarea sistemului educational national”, a declarat Alexandru Cosbuc, Vicepresedinte Adjunct Vanzari Internationale, SIVECO Romania.

In cadrul workshop-ului, echipa a prezentat rezultatele obtinute pana in prezent in cadrul proiectului precum si o aplicatie de administrare a bibliotecii virtuale – Electronic Library Management Application (ELMA) – un instrument cu care se poate naviga prin continutul digital pe structura CLASA-MATERIE-CAPITOL-SUBCAPITOL, permitand generarea de cataloage de content.

Punctul de atractie al workshop-ului a fost reprezentat de simularile in care profesorii si elevii au experimentat cu entuziasm utilizarea tabletelor intr-un cadru colaborativ si interactiv de invatare. Workshop-ul a demonstrat ca utilizarea noilor tehnologii si aplicatii plaseaza elevul in centrul experientei de invatare, furnizandu-i instrumentele necesare in construirea propriei sale cunoasteri, in timp ce profesorul devine un facilitator al acestei experiente.

Entuziasmul si implicarea participantilor la acest eveniment confirma ca zona Golfului gazduieste o comunitate cu un un apetit din ce in ce mai mare pentru produse si tehnologii de ultima generatie in domeniul educatiei.

SIVECO Romania este o prezenta permanenta in zona Golfului, implementand cu succes proiecte nationale de modernizare a sistemului educational in Emiratele Arabe Unite, Bahrein, Oman si Kuweit, precum si in tari din Europa, Nordul Africii si regiunea CIS.

Anca Crahmaliuc
Anca Crahmaliuc
Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...