SIVECO Romania participa la Educa Berlin, cea mai prestigioasa reuniune a expertilor in eLearning

Peste 2.000 de specialisti din intreaga lume analizeaza tendintele in educatia moderna asistata de calculator.

Intre 3 si 5 decembrie se desfasoara la Berlin cea de-a XIV-a editie a Conferintei Internationale de Instruire si Educatie asistata de calculator “Online Educa Berlin”.
 
Peste 2.000 de delegati din 90 de tari iau parte la sesiunile conferintei si peste 120 de companii de top isi prezinta produsele de eLearning in cadrul expozitiei dedicate.
 
Evenimentul este punctul de intalnire al celor mai importanti experti in educatia asistata de calculator din sectorul privat si academic, al factorilor de decizie din mediul politic, managerilor din companiile de IT&C ce dezvolta software educational, reprezentantilor institutiilor de invatamant, cercetatorilor, trainerilor si specialistilor in resurse umane.
 
Partener traditional al acestui eveniment, SIVECO Romania este prezenta atat in cadrul expozitiei – cu stand propriu, cat si in cadrul conferintelor. Prezentarea cazului de succes SEI – Sistem Educational Informatizat, sustinuta de profesorul Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL eContent, reprezinta un punct de interes pentru specialistii mondiali in eLearning.
 
Prezenta SIVECO Romania in cadrul sesiunilor stiintifice ale acestei prestigioase conferinte dovedeste ca notorietatea Proiectului SEI si a solutiei de eLearning AeL a depasit de mult granitele tarii. Cred ca in Romania putem vorbi despre existenta unei viziuni coerente in ceea ce priveste eLearning-ul si cu siguranta avem un cuvant de spus in stabilirea tendintelor in acest domeniu”, a declarat Radu Jugureanu, AeL eContent Department Manager.
 
Alaturi de reprezentantii SIVECO Romania, la eveniment iau parte Claudia Cziprok, castigatoarea premiului de excelenta in cadrul Conferintei Nationale de Invatamant Virtual 2008 (CNIV) si echipa castigatoare a Cupei SIVECO 2008 profesorii Emanuela Cerchez, Marinel Serban si studentii Vlad Manea, Andrei Albesteanu, Vlad Tudose.
 
Invitati speciali ai SIVECO Romania, castigatorii participa la workshopuri avand ca subiect modalitatile de proiectare a lectiilor interactive, calitatea continutului educational si cele mai noi tehnologii de dezvoltare a resurselor interactive destinate invatarii. De asemenea, tinerii castigatori ai Cupei SIVECO au ocazia sa-si prezinte in fata unui public international, in cadrul standului SIVECO Romania, proiectul cu care au triumfat in acest an.
 
Subiectele abordate la Online Educa Berlin 2008 analizeaza cele mai inovative modalitati prin care tehnologia poate fi integrata in educatie si instruire in diverse zone ale globului. Accentul se pune pe promovarea oportunitatilor de colaborarea online in context educational, dezvoltarea de continut interactiv pentru cresterea eficientei procesului de predare/invatare si prezentarea celor mai noi dispozitive si aplicatii mobile destinate invatarii. 
 
SIVECO Romania este deja un nume recunoscut la nivel mondial, reprezentand prima companie din Romania care a obtinut Premiul I la sectiunea eLearning cu ocazia World Summit for Information Society. Lectiile interactive AeL, disponibile in toate scolile din Romania, au primit titlul de „Cel mai bun continut educational din lume” intr-o competitie la care au concurat proiecte din 168 de tari.
Despre SIVECO Romania 
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
 
In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari internationali din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta – OMV PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timisoara, URSUS Breweries etc.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).  
De-a lungul celor 16 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. De curand, aportul SIVECO Romania in implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.
 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

Anca Crahmaliuc

Anca Crahmaliuc

Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.