SIVECO Romania organizeaza cel mai important eveniment academic al anului

0
4

La Iasi, au avut loc doua manifestari stiintifice care promoveaza tehnologii si metodologii inovative in educatie. Profesori din invatamantul superior si preuniversitar, elevi si studenti, specialisti in educatie si IT s-au intalnit la Iasi, in perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2009, cu ocazia Conferintei Nationale de Invatamant Virtual (CNIV, www.cniv.ro/2009), editia a VII-a si a Conferintei Internationale de Invatamant Virtual (ICVL, http://www.icvl.eu) editia a IV-a.

Cele doua manifestari stiintifice sunt organizate de Universitatea din Bucuresti (prin sprijinul Prof. Univ. Dr. Grigore Albeanu, coordonator ICVL, si Conf. Univ. Dr. Marin Vlada, coordonator proiect CNIV-ICVL), in parteneriat cu Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi, SIVECO Romania si Compania Intel.

Editia a VII-a a CNIV se desfasoara sub auspiciile Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si European INTUITION Consortium.

CNIV este cel mai bine cotat eveniment academic national in domeniul eLearning si se adreseaza profesorilor din mediul preuniversitar, cercetatorilor si profesorilor din mediul universitar romanesc. Conferinta are un caracter itinerant, pana anul acesta fiind gazduita de Universitatea Bucuresti si Universitatea Ovidius din Constanta, in timp ce actuala editie este gazduita de Universitatea Tehnica din Iasi.

Pentru aceasta editie a CNIV s-au inscris peste 160 de profesori si cercetatori (cu un numar de 85 de lucrari) si 382 de profesori care vor participa fara lucrare. Pentru ICVL s-au inscris 152 de participanti din toata lumea cu 89 de lucrari.

Proiectele CNIV si ICVL sunt manifestari stiintifice ce promoveaza tehnologii si metodologii inovative in educatie, in cercetare si in perfectionarea continua, atat in mediile preuniversitar, respectiv universitar, cat si in mediul de afaceri. Principalele obiective ale Conferintelor constau in promovarea si dezvoltarea cercetarii stiintifice in domeniile eLearning si Software Educational, lansarea de programe pentru introducerea in procesul de invatamant a tehnicilor de eLearning, promovarea si utilizarea de Software Educational in invatamantul superior si preuniversitar.

Toate editiile au demonstrat interesul deosebit din partea specialistilor, cercetatorilor, profesorilor, studentilor si elevilor, privind utilizarea noilor tehnologii eLearning, promovarea de software educational si metodele moderne in procesul educational. Structurate si organizate dupa principii europene si standarde internationale, cele doua proiecte incurajeaza si promoveaza lucrul la proiecte, activitatile colaborative, metodele si experimentele stiintifice, gandirea creativa si intuitia, argumentatia si demonstratia.

In cadrul acestor evenimente s-au desfasurat Concursul „Software Educational 2009” si Expozitia de produse software, echipamente si produse IT destinate educatiei, cercetarii si inovarii.

SIVECO Romania a acordat premii in cadrul CNIV pentru elaborarea de produse software in educatie si cercetare: Premiul de excelenta „Centrul Virtual de Excelenta SIVECO”, Premiul de creativitate „SIVECO” constand intr-un calculator NoteBook HP si Premiul de popularitate „SIVECO” – cate 6 Portable Hard Disk USB.

„Ne bucuram ca suntem organizatorii acestui important eveniment care aduna laolalta specialisti interesati in modernizarea sistemului educational romanesc. SIVECO Romania este un nume de referinta in comunitatea IT&C si a solutiilor de eLearning. Proiectele noastre de eLearning, dezvoltate in tara si in strainatate, contribuie la promovarea tehnologiilor moderne in educatie si cercetare si la dezvoltarea societãtii informationale”, a declarat Radu Jugureanu, AeL eContent Manager in cadrul SIVECO Romania.

Conferinta Nationala de Invatamant Virtual (CNIV, www.cniv.ro) cu corespondenta internationala International Conference on Virtual Learning (ICVL, www.icvl.eu) reprezinta un produs SIVECO Romania, in cadrul unui proiect demarat in anul 2003.

Mai multe informatii despre companie si produsele companiei SIVECO Romania puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.