SIVECO Romania obtine Premiul special al competitiei Diskobolos 2010 pentru Sistemul Educational Informatizat

Competiţia DISKOBOLOS promovează cele mai bune soluţii de aplicare a tehnologiei informaţiei în Sud Estul Europei.

Sistemul Educaţional Informatizat a obţinut „Best ICT Accomplishments 2010” la Gala Diskobolos din Serbia, la categoria Educaţie, premiu care reconfirmă statutul SIVECO Romania de lider regional în furnizarea de soluţii de eLearning. SIVECO Romania este astfel singura firmă românească recompensată în cadrul acestei competiţii, desfăşurate la Belgrad şi organizate de Uniunea Societăţilor IT din Serbia (JISA), Camera de Comerţ şi Industrie a Serbieişi Consiliul European al Societăţilor de Informatică, precum şi de mai multe Camere de Comerţ Regionale şi Asociaţii IT. Mai mult, este al doilea an consecutiv în care soluţiile de eLearning dezvoltate de SIVECO Romania se regăsesc pe lista câştigătorilor acestei competiţii cu impact regional.
 
Competiţia DISKOBOLOS promovează de 15 ani cele mai bune soluţii de aplicare a tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor în toate domeniile de activitate în zona sud-est europeană.
 
Juriul ediţiei din 2010, format din 29 de specialişti din Serbia, Croaţia, Ungaria, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Slovenia şi Belgia, au apreciat Sistemul Educaţional Informatizat ca fiind unul dintre cele mai bune sisteme IT dedicate educaţiei.
 
“Suntem bucuroşi că am primit această nouă distincţie pentru cel mai mare proiect de informatizare a învăţământului românesc si unul din proiectele de referinţă internaţionale în eLearning. Programul SEI are utilizatori în peste 15.000 de şcoli din România, Maroc, Azerbaijan, Cipru şi Emiratele Arabe Unite, Republica Moldova. Notorietatea şi aprecierile internaţionale deosebit de valoroase obţinute de soluţiile educaţionale furnizate de SIVECO Romania poziţionează compania noastra în elita furnizorilor de eLearning, la nivel global”, a declarat Florin Ilia, Director eLearning, Vicepreşedinte Divizia Comercială în cadrul SIVECO Romania.
 
 
Despre SEI
SEI este un program complex iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, al cărui obiectiv de bază îl reprezintă susţinerea procesului de predare-învăţare în învăţământul preuniversitar, cu tehnologii de ultimă oră. Programul a fost implementat de un parteneriat public-privat. Principalele companii implicate în implementarea SEI sunt SIVECO Romania, HP şi IBM.
 
SEI este cel mai apreciat proiect românesc din domeniul educaţiei, fiind premiat în importante competiţii internaţionale: eLearning Awards, World Summit Award, European eGovernment Awards, European IT Excellence Awards, International Project Management Association, eEurope Awards for eGovernment.
 
Despre SIVECO Romania
Înfiinţată în 1992, SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul din integratorii software de succes din Europa Centrală şi de Est. Compania asigură dezvoltarea şi exportul de soluţii IT şi de proiecte de consultanţă cu valoare adaugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.
 
Între acţionarii SIVECO Romania se numără Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
 
Adresându-se cu precădere companiilor mari şi agenţiilor publice, compania oferă soluţii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms şi eBusiness, pentru piaţa naţională şi internaţională. SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare.
 
De-a lungul celor 19 ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu numeroase premii interne şi internaţionale, dintre care menţionăm:
         Medalia de AUR la eLearning Awards 2010, categoria „Best e-learning project securing widespread adoption”, pentru Sistemul Educaţional Informatizat (SEI);
         Delegaţia de experţi NATO Advanced Distributed Learning (ADL) a apreciat în 2010 realizările departamentului de eLearning din cadrul companiei în domeniul tehnologiilor educaţionale multisenzoriale;
         "Winner of the European IT Excellence Awards 2010” pentru implementarea soluţiei IT la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură;
         Sistemul Educaţional Informatizat (SEI) din România a fost nominalizat ca exemplu de “Best practice” în Europa, în cadrul competiţiei European eGovernment Awards 2009, organizată de Comisia Europeană;
         Proiectul SEI a primit distincţia de “Cea mai bună soluţie eLearning”, pentru impactul pozitiv asupra sistemului educaţional românesc în competiţia internaţională “eLearning in Praxis”, 2009;
         Contribuţia companiei în programul de dezvoltare a sistemului educaţional a fost recompensată în cadrul competiţiei European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors (ISV) – Vertical Market;
         Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA) a desemnat SEI drept “una dintre cele mai importante realizări din lume în domeniul managementului de proiecte”, în 2007;
         „Cel mai bun conţinut interactiv eContent”, recompensat în cadrul World Summit Award (World Summit on the Information Society) 2005.
 
SIVECO Romania SA este certificată ISO 9001:2008 de către compania franceză AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvoltă parteneriate solide cu cele mai mari companii de software şi hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
 
SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociaţii profesionale şi de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) şi internaţionale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) şi a aderat la importante iniţiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency şi PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro şi www.advancedElearning.com.

Anca Crahmaliuc

Anca Crahmaliuc

Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.