SIVECO Romania a premiat castigatorii concursului de informatica .campion

Data:

Performantele deosebite obtinute de elevii romani in competitiile de informatica nationale si internationale, au fost confirmate si in cadrul finalei editiei 2007 a concursului .campion Galati, 28 mai 2007Recent, orasul Galati a fost gazda primitoare pentru elevii pasionati de informatica, finalistii ai concursului .campion, si profesorii lor coordonatori. Proiectul .campion, desfasurat sub auspiciile Centrului de Excelenta SIVECO, este un program de pregatire de performanta in informatica, sustinut de profesori de prestigiu si studenti, fosti castigatori ai olimpiadelor internationale de informatica.

La finala din acest an au fost prezenti 60 de elevi din 20 de judete din Romania, Bulgaria si Republica Moldova. Ca in fiecare an, au fost invitati sa concureze in finala, elevii clasati pe primele locuri la fiecare dintre cele trei grupe din concurs. Elevii prezenti la Galati au inregistrat cele mai mari punctaje dupa incheierea celor 12 runde de concurs desfasurate online.

Societate informationala spre care se indreapta si Romania, are nevoie de tot mai multi specialisti in domeniul informaticii si al tehnologiei informatiei. Dezvoltarea programului .campion, initiat de SIVECO Romania, unul dintre cei mai importanti furnizori si integratori de eSolutii si de proiecte software din Romania, se inscrie in strategia companiei de a contribui la dezvoltarea potentialului acestor tineri valorosi pentru obtinerea de viitoare performante in informatica”, a declarat Radu Jugureanu, eContent Manager in cadrul SIVECO Romania si coordonatorul proiectului .campion.

Implicata activ in antrenarea si promovarea viitorilor profesionisti din domeniul IT&C, SIVECO Romania a premiat castigatorii cu produse multimedia.

Premiile intai au fost acordate elevilor:

– Bogdan Stelian Casu-Pop de la Colegiul National Unirea din Focsani la grupa mica,

– Vlad Duta, de la Colegiul National Mircea cel Batran din Ramnicu Valcea la grupa mijlocie,

– Iskren Chernev, reprezentantul Bulgariei la grupa mare.

Premiul doi a revenit elevilor:

– Victor Ionescu de la Liceul Teoretic Nichita Stanescu din Ploiesti la grupa mica,

– Ovidiu Cotlet de la Scoala Crestina Filadelfia din Suceava la grupa mijlocie

– Rostislav Rumenov din Bulgaria, la grupa mare.

Ocupantii locului trei au fost:

– Stefan Radu Voroneanu de la Liceul National Mihai Viteazul din Ploiesti la grupa mica,

-Cosmin Gheorghe si Alexandru Tandrau, reprezentantii Liceului International de Informatica din Bucuresti la grupa mijlocie respectiv grupa mare.

Performantele deosebite obtinute de elevii romani in competitiile de informatica nationale si internationale, au fost confirmate si in cadrul finalei editiei 2007 a concursului .campion, participantii valorosi facand fata cu brio subiectelor de dificultate sporita propuse spre rezolvare.

Valoarea problemelor a fost confirmata si de faptul ca acestea au fost utilizate de reprezentantii Bulgariei pentru a-si pregati lotul national de informatica in vederea participarii la olimpiada internationala de informatica.

Despre .campion:

Concursul .campion urmareste reunirea tinerilor care prin ideile lor inovatoare contribuie creativ la dezvoltarea pietei de software.

Elevii se inscriu voluntar in acest program, fiind incurajati sa-si dezvolte gandirea algoritmica, abilitatile de programare si spiritul competitiv.

Rundele de pregatire alterneaza cu rundele de concurs si se desfasoara online pe site-ul http://campion.edu.ro.

Organizatorii concursului .campion vizeaza extinderea colaborarilor internationale in perioada urmatoare.

Anca Crahmaliuc
Anca Crahmaliuc
Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...