SIVECO România implementează cu succes conținut educațional digital pentru școlile din Kazakhstan

Peste 4.000 de lectii interactive vor fi folosite in procesul educational, la nivel national, de catre profesorii si elevii din Kazahstan.

SIVECO Romania gazduieste in aceasta perioada vizita oficiala a unei delegatii reprezentand Centrul National de Informatizare (CNI) din Kazakhstan, principalul partener al SIVECO in cadrul proiectului „Programul National pentru Educatie in Kazakhstan”.

Vizita delegatiei kazahe la sediul SIVECO marcheaza derularea cu succes a primei etape de dezvoltare si implementare de continut educational digital in scolile din Kazakhstan. Aceasta etapa s-a desfasurat in perioada martie – octombrie 2012 si a constat in furnizarea unei colectii de 4.200 lectii interactive in limba rusa si kazaha pentru materii precum fizica, matematica, algebra, geometrie, dar si materii vocationale.

Delegatia kazaha participa in perioada 2 – 3 noiembrie la Conferinta Internationala de Invatamant Virtual (International Conference on Virtual Learning – ICVL, www.icvl.eu) de la Brasov, organizata de Universitatea din Bucuresti in parteneriat cu SIVECO Romania pentru al 7-lea an consecutiv.

„Prin participarea la amplul proiect de modernizare a sistemului educational din Kazakhstan, SIVECO Romania reconfirma statutul de lider in domeniul eLearning la nivel international si expertiza bogata pe care o detine in domeniul dezvoltarii de solutii moderne si performante de educare asistata de calculator. Interesul constant manifestat de Centrul National de Informatizare din Kazakhstan fata de initiativele pe care le lansam in permanenta in cercetare si inovare in domeniul educational ne onoreaza. El reconfirma existenta unui parteneriat solid si de durata pe care il dezvoltam impreuna”, a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General, SIVECO Romania.

Participarea la sesiunile de lucru ale ICVL, precum si vizitele planificate in scoli din Bucuresti si Brasov probeaza pentru oficialii din Kazakhstan nivelul inalt de interes al mediului academic din Romania pentru dezvoltarea celor mai moderne tehnologii in educatie si cercetare.

„Solutia de continut educational digital furnizata de SIVECO Romania este implementata in peste 530 de scoli din Kazakhstan, avand ca principal obiectiv alinierea la tendintele pedagogice moderne prin utilizarea tehnologiei informatiei in scoli si oferirea unui mediu atractiv de invatare. Numarul de scoli incluse in Programul National de Educatie va creste in urmatorii ani si estimam ca pana in 2015, elevii si profesorii din peste 50% din scoli vor beneficia de aceasta solutie moderna de invatare. In urma vizitei de lucru intreprinse la sediul SIVECO si la conferinta ICVL, suntem convinsi ca eforturile noastre comune de a dezvolta solutii inovatoare in educatie vor continua sa aiba un impact major in procesul de modernizare a sistemului educational din Kazakhstan”, a declarat Yelena Artykbayeva, Directorul departamentului de continut educational digital pentru gimnaziu si liceu in cadrul Centrului National de Informatizare, Kazakhstan.

Anca Crahmaliuc

Anca Crahmaliuc

Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.