Sistemele multi-touch imbunatatesc colaborarea dintre elevi si profesori

0
8

Peste 200 de specialisti in educatie s-au reunit timp de doua zile in Slovacia, pentru a discuta avantajele instrumentelor moderne folosite in educatie.  

In perioada 27-28 octombrie a avut loc in Slovacia cea de-a IX-a editie a Conferintei Internationale ICETA (International Conference on Emerging eLearning Tehnologies and Applications- www.iceta.sk) si cea de-a VIII-a editie a competitiei „eLearning in Praxis”.

Sponsor al acestui eveniment, SIVECO Romania a fost reprezentata de Radu Jugureanu, Directorul Departamentui Ael Content. Discursul sau si-a propus sa prezinte rezultatele impresionante obtinute prin introducerea tehnologiei multi-touch la ora de clasa.

Ultimele noastre inovatii constau in introducerea de continut educational pe sisteme multi-touch, continut 3D si realitati augmentate in procesul educational. Aceste instrumente se dovedesc de un real succes, deoarece imbina toate elementele ce duc la o invatare eficienta”, a spus Radu Jugureanu.

Inlocuind monitoarele clasice, sistemele multi-touch pot fi folosite cu succes in orice domeniu, cu predilectie in educatie. Scopul acestor sisteme este de a imbunatati colaborarea intre elevi si profesori, de a angaja elevii in activitati de grup,  de a-i motiva sa experimenteze, facand trecerea de la invatarea bazata pe memorare la cea bazata pe descoperire si construire a cunoasterii.

La conferinta au participat peste 200 de specialisti in educatie, ministri, directori IT, manageri si cercetatori. Acestia au vorbit despre dezvoltarea instrumentelor de invatare cu impact major asupra cresterii calitatii educatiei si a dezvoltarii noilor abilitati cerute de piata muncii.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educatiei, Stiintei, Cercetarii si Sportului al Republicii Slovaciei si de Universitatea Tehnica din Kosice, in colaborare cu Camera de Comert Americana in Slovacia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.