Sinele cuantificat. Datele digitale ne vor permite să ne cunoaştem mai bine pe noi înşine

Pe măsură ce tot mai multe dispozitive folosite de oameni depăşesc tehnologia analogică, devenind digitale şi fiind dotate cu tot mai mulţi senzori, ele acumulează cantităţi semnificative de date despre noi. Cu timpul, aceste date pot oferi o imagine unică despre noi înşine, nealterată de subiectivism, permiţându-ne să ne înţelegem mai bine şi să observăm în mod ştiinţific modul în care diferite elemente din viaţa noastră ne influenţează starea.

Ideea „sinelui cuantificat” („quantified self” în limba engleză) a fost lansată de câţiva cercetători care au dorit să aplice metoda ştiinţifică asupra propriilor vieţi, măsurând diferitele variabile pentru a se înţelege mai bine.

Articolul complet: Descopera.ro

 

Editor [Elearning.ro]

Editor [Elearning.ro]

Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.


Tags assigned to this article:
cercetareidentitatea onlineTIC