Sfaturi pentru crearea unui curs e-learning

Data:

E-learning-ul a devenit o modalitate din ce în ce mai populară pentru a pregăti angajații, mai ales că tot mai multe persoane continuă să lucreze la distanță. Dacă vă gândiți să creați un curs e-learning, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont pentru a asigura succesul acestuia. În acest articol vă vom împărtăși sfaturile noastre pentru crearea unui curs de e-learning de succes.


1. Definiți-vă obiectivele și publicul țintă

Înainte de a începe să vă creați cursul e-learning, este important să vă acordați timp pentru a vă defini obiectivele și publicul țintă. Ce doriți de la cursanții dvs. la finalul cursului? Cui se adresează cursul? Răspunsurile la aceste întrebări vă vor ajuta să determinați conținutul și metodele de predare care vor funcționa cel mai bine pentru ei.


2. Fiți succint și clar

Cursurile e-learning ar trebui să fie mult mai scurte decât cursurile tradiționale în clasă (face-to-face), deoarece cursanții au o durată de atenție mai scurtă atunci când învață online. De aceea, este important să vă păstrați cursurile scurte și să vă concentrați pe un singur subiect. Încercați să mențineți fiecare modul e-learning la 15 minute sau mai puțin.


3. Curs atractiv din punct de vedere vizual

Deoarece cursanții vor asimila informațiile predominant prin intermediul elementelor vizuale, este important să vă asigurați că materialul este atractiv din punct de vedere vizual. Folosiți imagini, personaje, videoclipuri și alte elemente vizuale pentru a întrerupe textul și a adăuga interes. Și nu uitați să folosiți fonturi care sunt ușor de citit! 

4. Implică-ți cursanții cu activități și evaluări 

Asigurați-vă că acest curs e-learning este interactiv, astfel încât cursanții să rămână implicați pe tot parcursul lui. Includeți activități precum chestionare și sondaje și folosiți evaluări la finalul fiecărui modul pentru a verifica cât s-a asimilat din informație.  Aveți nevoie de un LMS aici cu siguranță! 

5 . Utilizați multiple tipuri de media 

Pentru a capta cu adevărat atenția cursanților, folosiți o varietate de tipuri de media în cursul dvs. de e-learning. În plus față de text și imagini, luați în considerare utilizarea de materiale audio (cum ar fi podcast-urile), video (cum ar fi webinarii sau screencast-urile), interactive (elearning avatars).
Crearea unui curs e-learning de succes necesită o planificare atentă și luarea în considerare atât a conținutului, cât și a metodelor de livrare pe care le veți utiliza. Ținând cont de aceste sfaturi, puteți crea un curs de e-learning captivant și eficient, care să răspundă nevoilor cursanților dumneavoastră!

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

Partajează articolul:

Abonează-te

spot_imgspot_img

Populare

Similare
Related

Ascendia și InfoCons încheie cu succes prima sesiune a campaniei „Primul Ajutor, o șansă la viață”

Ascendia, lider în furnizarea de soluții de învățare digitală...

Tutorial de înscriere în campania „Primul Ajutor, o șansă la viață”

Ascendia, lider în furnizare de soluții de învățare digitală,...

Ascendia lansează AI Enhancer pentru LIVRESQ, redefinind crearea de conținut e-learning

Ascendia, un lider în soluții de e-learning și o...