Seminariile eTwinning

Data:

Patricipantii la actiunea eTwinning pot beneficia de diferite oportunitati de formare profesionala, printre care si seminariile online. Acestea se desfasoara în serii de câte 8-14 zile si sunt dedicate unor teme diverse. Pot participa toate cadrele didactice din comunitatea eTwinning, iar înscrierea se face cu aproximativ 1 saptamâna înainte de seminar, printr-un link disponibil pe desktop.

Un seminar este un curs intensiv menit a familiariza participantii cu un anumit subiect si a-i incuraja în a afla mai multe pe tema respectiva. El ajuta la diversificarea competentelor si stimularea de noi idei si legaturi între participanti, datorita caracterului sau colaborativ si aspectului de retea sociala al platformei utilizate.

Seminariile sunt moderate de catre un specialist. Ele cuprind cateva zile de activitati practice si discutii, urmate de alte zile de reflectie si consolidare prin activitate independenta. Ele nu implica alocarea unor resurse mari de timp, iar materialele sunt on-line si pot fi accesate oricând. La incheierea seminarului, cursantii primesc un certificat de participare.

Prima serie de seminarii a avut loc in lunile octombrie – noiembrie 2009 si a cuprins: Podcasturile in cadrul orelor de creativitate, Utilizarea creativa a instrumentelor media, Sa exploram creativitatea si Eurigramele si gandirea creativa.  Actuala serie, inceputa in ianuarie, are ca teme: Raliul virtual Grand Prix, Idei eTwinning pentru matematica, Inteligentele multiple- o provocare în eTwinning, Construirea unui proiect de succes, Abordari eTwinning pentru scolile primare,  Instrumente pentru eTwinning, Utilizarea Web 2.0- eTwinning si colaborare.

Participarea cadrelor didactice din Romania la ambele serii de seminarii este notabila.

Mai multe amanunte la http://learninglab.etwinning.net/web/guest/home si pe portalul eTwinning, la sectiunea "Formare profesionala".

Irina Vasilescu
Irina Vasilescu
Irina Vasilescu a absolvit Facultatea de Matematică a Universităţii Bucureşti şi programul de master "TIC în Educaţie" al Departamentului de Tehnologii al aceleiaşi unversităţi. A participat la mai multe cursuri de formare profesională în acest domeniu, atât în ţară, cât şi în cadrul oportunităţilor de formare oferite de Lifelong Learning Programme. Are o experienţă didactică de 24 de ani, gradul didactic I, iar în prezent îşi desfăşoară activitatea ca profesor de matematică la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 195, Bucureşti. Un loc important în cadrul intereselor sale profesionale îl ocupă proiectele educaţionale europene din cadrul Lifelong Learning Programme, în special cele din cadrul acţiunilor eTwinning şi Comenius, în care se implică începând din anul 2005. Este ambasador eTwinning România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...