Saptamanile eTwinning

0
17

În perioada 1-31 octombrie 2008, în şcolile din Europa se va desfăşura campania Săptămânile eTwinning. Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, desemnat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului să coordoneze acţiunea eTwinning în România, va derula în această perioadă câteva acţiuni specifice: premierea cadrelor didactice care iniţiază proiecte în perioada campaniei, promovarea acţiunilor Centrului european de coordonare eTwinning, articole în presă etc. (www.etwinning.ro)Cu ocazia campaniei Săptămânile eTwinning (1-31 octombrie 2008), Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei va derula câteva acţiuni specifice de suport pentru cadrele didactice :

 1. Premii pentru profesorii care iniţiază proiecte în perioada campaniei (1-31 octombrie 2008);
  Notă: premiile se acordă profesorilor care propun proiecte în calitate de şcoli iniţiatoare (şcoala A sau B), proiecte care vor fi aprobate de centrele naţionale ale şcolilor partenere.
 2. Articole în presă, inclusiv în presa online, participare la emisiuni Radio etc.;
 3. Premii pentru profesorii/şcolile care, în anul şcolar trecut, au obţinut certificatul naţional de calitate;
 4. Profesorii care vor contribui la blogul eTwinning (eTwinning teachers’ blog) si vor fi selectati de CSS pentru contributia lor, vor primi un loc la conferinta eTwinning din 2009.

La nivel european, centrul de coordonare eTwinning va derula următoarele acţiuni:

 1. Familiarizarea cu noul portal eTwinning
  Cadrele didactice care au deja un cont pe platforma eTwinning vor fi invitate să realizeze o serie de activităţi: actualizarea profilului, trimiterea unor pagini către prieteni etc. Primii 50 de vizitatori vor fi premiaţi.
 2. Înregistrarea unui proiect nou
  Prin tragere la sorţi, vor fi premiate proiectele inregistrate in perioada campaniei.
 3. Recomandarea eTwinning către prieteni
  Prin intermediul unui formular online, membrii eTwinning pot recomanda proiectul unor colegi. Dacă aceştia se vor înregistra pe platformă, cel care a recomandat primeşte un punct. Primii trei clasaţi, în ordinea punctajului, vor fi premiaţi.
 4. Blogul profesorilor eTwinning
  Profesorii care vor contribui pe blog cu conţinut interesant şi util, vor câştiga un loc la conferinţa anuală eTwinning, din 2009.

Mai multe informaţii despre programul eTwinning în România găsiţi la adresa www.etwinning.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.