Saptamanile eTwinning

Data:

În perioada 1-31 octombrie 2008, în şcolile din Europa se va desfăşura campania Săptămânile eTwinning. Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, desemnat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului să coordoneze acţiunea eTwinning în România, va derula în această perioadă câteva acţiuni specifice: premierea cadrelor didactice care iniţiază proiecte în perioada campaniei, promovarea acţiunilor Centrului european de coordonare eTwinning, articole în presă etc. (www.etwinning.ro)Cu ocazia campaniei Săptămânile eTwinning (1-31 octombrie 2008), Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei va derula câteva acţiuni specifice de suport pentru cadrele didactice :

 1. Premii pentru profesorii care iniţiază proiecte în perioada campaniei (1-31 octombrie 2008);
  Notă: premiile se acordă profesorilor care propun proiecte în calitate de şcoli iniţiatoare (şcoala A sau B), proiecte care vor fi aprobate de centrele naţionale ale şcolilor partenere.
 2. Articole în presă, inclusiv în presa online, participare la emisiuni Radio etc.;
 3. Premii pentru profesorii/şcolile care, în anul şcolar trecut, au obţinut certificatul naţional de calitate;
 4. Profesorii care vor contribui la blogul eTwinning (eTwinning teachers’ blog) si vor fi selectati de CSS pentru contributia lor, vor primi un loc la conferinta eTwinning din 2009.

La nivel european, centrul de coordonare eTwinning va derula următoarele acţiuni:

 1. Familiarizarea cu noul portal eTwinning
  Cadrele didactice care au deja un cont pe platforma eTwinning vor fi invitate să realizeze o serie de activităţi: actualizarea profilului, trimiterea unor pagini către prieteni etc. Primii 50 de vizitatori vor fi premiaţi.
 2. Înregistrarea unui proiect nou
  Prin tragere la sorţi, vor fi premiate proiectele inregistrate in perioada campaniei.
 3. Recomandarea eTwinning către prieteni
  Prin intermediul unui formular online, membrii eTwinning pot recomanda proiectul unor colegi. Dacă aceştia se vor înregistra pe platformă, cel care a recomandat primeşte un punct. Primii trei clasaţi, în ordinea punctajului, vor fi premiaţi.
 4. Blogul profesorilor eTwinning
  Profesorii care vor contribui pe blog cu conţinut interesant şi util, vor câştiga un loc la conferinţa anuală eTwinning, din 2009.

Mai multe informaţii despre programul eTwinning în România găsiţi la adresa www.etwinning.ro

Luciana-Simona Velea
Luciana-Simona Velea
Simona Velea este cercetător ştiinţific III în cadrul Institutului de Ştiinte ale Educaţiei şi coordonator naţional al Acţiunii eTwinning în România. Este doctor în ştiinţele educaţiei, a absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Ştiinţele educaţiei şi studii aprofundate în cadrul aceleaşi facultăţi, în domeniul evaluării educaţionale. Timp de trei ani, a fost cadru didactic în învăţământul preuniversitar, iar din 1999 participă la proiecte de cercetare în domeniul educaţiei, elaborează rapoarte de cercetare şi studii, susţine cursuri de formare pentru cadre didactice etc. În perioada 2005-2007, a susţinut cursuri de "Introducere în pedagogie şi teoria curriculum-ului" şi "Teoria şi metodologia instruirii şi a evaluării", în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic. Este membru al Comisiei Naţionale pentru UNESCO, Componenta Proiecte interdisciplinare, şi este coordonator naţional în domeniul educaţiei pentru cetăţenie democratică, la nivelul Consiliului Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...