Sa invatam sa ne aparam de dezastre!

Data:

Un grup de experti romani lucreaza la un sistem educational pentru simularea scenariilor privind dezastrele.

Numarul dezastrelor naturale a crescut de patru ori in ultimii 20 de ani, de la 120 la 500, in timp ce numarul victimelor a crescut de la 170 de milioane la 254 milioane, arata cele mai recente studii. Romania se afla intr-un clasament al ONU printre statele care prezinta un risc foarte ridicat de producere a unor dezastre naturale. Sunt suficiente argumente pentru ca reactia la dezastre sa fie nu numai analizata, ci si pregatita.

Un grup de experti civili si militari, specialisti din comunicatii si informatica din Romania, lucreaza in cadrul proiectului Medscen – in care SIVECO Romania este partener – la crearea unei retele educationale care utilizeaza tehnologii eLearning si la realizarea unui portal destinat formarii culturii de interventie, protejare si reconstructie in situatii de dezastre naturale.

Continutul educational adresat cetatenilor, agentilor economici, institutiilor si retelelor educationale formale sau informale se bazeaza pe instrumente interactive de continut tip WIKI si blog, instrumente de dezvoltare de continut digital standardizat de tip e-content, scenarii de rol si simulari ale unor dezastre anterioare pentru a evidentia metodele corecte de interventie, lectii si cursuri privind protejarea in situatii de criza, scenarii de actiune in caz de dezastre pentru institutiile abilitate sa intervina in situatii de criza, jocuri interactive multimedia pentru modelarea comportamentului cetatenilor, mijloace de diseminare interactiva a cunoasterii in domeniul protectiei si reconstructiei zonelor calamitate.

Astfel, prin ridicarea nivelului de cunoastere se va forma un comportament normal, nepanicard al populatiei in diferite situatii de criza.

Cooordonatorul proiectului este Universitatea Nationala de Aparare Carol I, iar partenerii sunt SIVECO Romania, Administratia Nationala de Meteorologie, Agentia Spatiala Romana, MBL Computers, Expert Trade Company, AltFactor.

Proiectul va fi incheiat in septembrie 2010, autoritatea contractanta fiind Centrul National de Management Programe (http://rd.siveco.ro/portal/web/guest/pn/medscen)

Mai multe informatii despre compania SIVECO Romania si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

Anca Crahmaliuc
Anca Crahmaliuc
Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...