Romanii la ONLINE EDUCA BERLIN – cea mai prestigioasa reuniune europeana a expertilor in eLearning

  0
  9

  Tinerii romani castigatori ai concursului de soft educational CUPA SIVECO 2007 isi prezinta proiectele in fata celor mai ilustre personalitati din eLearning

  In perioada 28-30 noiembrie are loc la Berlin cea mai prestigioasa conferinta din seria "Online Educa".

  Timp de 3 zile, evenimentul este punctul de intalnire al celor mai importanti experti in educatia asistata de calculator din sectorul privat si academic, al factorilor de decizie din mediul politic, managerilor din companiile de IT&C ce dezvolta software educational, reprezentantilor institutiilor de invatamant, cercetatorilor, trainerilor si specialistilor in resurse umane. La expozitie si la sesiunile de conferinte participa delegati din peste 90 de tari.

  SIVECO Romania este prezenta la acest eveniment, atat in cadrul expozitiei – cu stand propriu, cat si in cadrul conferintelor.

  Prezentarea cazului de succes SEI – Sistemul Educational Informatizat din Romania, sustinuta de profesorul Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL eContent, reprezinta un punct de interes pentru  specialistii mondiali in eLearning.

  Alaturi de reprezentantii SIVECO Romania, la eveniment iau parte si castigatorii editiei 2007 a concursului Cupa SIVECO – prof. Irina Savuta, Adina Manta, Emilian Dancescu, Dan Petrescu, Stefan Paun.

  "La conferinta Online Educa Berlin, se prezinta cele mai noi inovatii in educatia asistata de calculator. Sunt extrem de bucuros ca tinerii castigatori ai Cupei SIVECO, care sunt la randul lor dezvoltatori de software educational, au ocazia sa interactioneze cu personalitati remarcabile ale acestui domeniu. In fond, ei sunt cei care vor adauga valoare procesului educational si vor participa activ la consolidarea societatii cunoasterii spre care tindem", a declarat Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL eContent.

  Tinerii participa  la workshopuri avand ca subiect modalitatile de proiectare a lectiilor interactive, calitatea continutului educational si cele mai noi tehnologii de dezvoltare a resurselor interactive destinate invatarii.

  In cadrul standului SIVECO Romania, acestia au ocazia de a-si prezenta in fata unui public international, proiectul cu care au triumfat la Cupa SIVECO 2007.

  "Prezenta activa a companiei SIVECO Romania in cadrul expozitiei si a sesiunilor stiintifice din cadrul Online Educa Berlin dovedeste ca notorietatea proiectului de informatizare a sistemului educational romanesc si a solutiei de eLearning AeL a depasit de mult granitele tarii. Romania a devenit un reper important in dezvoltarea unei economii europene bazate pe cunoastere", a declarat Radu Jugureanu.

  SIVECO Romania este deja un nume recunoscut la nivel mondial, reprezentand prima companie din Romania care a primit Premiul I la sectiunea eLearning cu ocazia World Summit for Information Society. Lectiile interactive AeL, disponibile in toate scolile din Romania, au primit titlul de "cel mai bun continut educational din lume" intr-o competitie la care au concurat proiecte din 168 de tari.

  Despre ONLINE EDUCA

  Seria de conferinte Online Educa a debutat in anul 1994. Astazi fiecare eveniment reuneste unii dintre cei mai importanti experti in eLearning din domeniul privat si academic, precum si factori de decizie si sustinatori entuziasti ai inovatiilor tehnologice.

  In cadrul seminariilor se discuta tendintele si ultimele descoperiri din domeniul eLearning-ului. Detaliile celor mai recente proiecte, aplicatii practice, solutiile de software educational si rezultatele celor mai noi cercetari vin sa aduca un plus de valoare evenimentului.

  Directoratul General al Comisiei Europene, ce sustine evenimentul “Online Educa”, organizeaza anual conferinte in Germania, Spania si tarile africane. In premiera, in 2007 a organizat conferinta de la Moscova. In paralel cu sesiunile de conferinte se desfasoara si o expozitie unde participantii au sansa de a-si prezenta cele mai noi solutii si inovatii din domeniul eLearning-ului.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.