Romania introduce manualele școlare digitale din septembrie 2013

Elevii romani vor avea, din septembrie, acces la manuale digitale in format pdf, precum si la aplicatii multimedia, a anuntat, duminica, ministrul Educatiei Remus Pricopie.

Din septembrie, copiii vor avea manual in format clasic, pe masa, iar pe pagina de internet, manuale.edu.ro, vor exista manualele in format digital“, a spus Pricopie, la emisiunea “Dupa 20 de ani” de la Pro TV, precizand ca este vorba de carti in format pdf, dar si de aplicatii multimedia.

El a mai mentionat ca, potrivit cercetarilor, “procesul de invatare, atunci cand se folosesc instrumentele digitale, este mult mai rapid“.

In momentul in care ii arati (elevului, n.r.), intr-un filmulet cum functioneaza sistemul solar, pricepe mult mai repede decat daca se uita la o fotografie si sta sa-i explice profesorul sensul in care se invarte fiecare si-asa mai departe“, a spus ministrul Remus Pricopie, aratand ca digitalizarea nu este, dupa parerea sa, o optiune, ci o obligatie.

Sursa: Business24

Editor [Elearning.ro]

Editor [Elearning.ro]

Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.


Tags assigned to this article:
manuale digitalemanuale electronice