Romania, exemplu in New York Times pentru felul in care calculatorul afecteaza performanta scolara

Data:

Faima programului guvernamentul „200 de euro pentru un calculator” a ajuns până în New York Times. Dar nu în mod pozitiv.

Utilizarea calculatoarele în rândul elevilor a dus la scăderea rezultatelor obţinute de aceştia la şcoală, arată un studiu publicat în ediţia on-line a cotidianului The New York Times.

Acesta a fost realizat de profesorul Ofer Malamud de la Universitatea din Chicago şi de românul  Cristian  Pop-Eleches de la Universitatea Columbia, şi s-a bazat pe o cercetare făcută în România, după derularea programului susţinut de Guvern, potrivit căruia elevii şi studenţii cu venituri reduse pot beneficia de un ajutor de 200 de euro din partea statului, pentru a-şi cumpăra un calculator. De această măsură urmau să beneficieze 25.000 de tineri cu vârste de până la 26 de ani.

"Am înregistrat un efect negativ al cunoştinţelor în rândul elevilor", a declarat Ofer Malamud, în urma studiului.

Familiile cu venituri reduse au salutat măsura Guvernului, gândindu-se că aceste calculatoare vor fi întrebuinţate pentru a-i ajuta pe copii la teme. "Copiii le-au folosit zilnic, dar pentru a se juca", se mai arată în articol. Rezultatele slabe s-au înregistrat îndeosebi la materii precum matematică, limba engleza şi limba română.

În SUA, Jacob L. Vigdor şi Helen F. Ladd, profesori la Universitatea Duke, au raportat rezultate similare. Ei spun că au constatat că, în perioada 2000-2005, studenţii au obţinut rezultate mai slabe la testele de la matematică.

Sursa: Realitatea.net

Articole similare: De la ce varsta pot copiii sa inceapa sa utilizeze computerul?

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...