Romania a obtinut trei medalii la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale si de Est

Data:

Lotul olimpic de informatică al României, participant la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, desfăşurată în perioada 12 – 19 iulie, la Košice (Slovacia), a obţinut trei medalii (două de argint şi una de bronz).

Medaliile de argint au fost cucerite de Bogdan-Cristian Tătăroiu (clasa a XII-a) şi Vlad Alexandru Gavrilă (clasa a IX-a), amândoi elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Victor-Cristian Ionescu, elev în clasa a XI-a la acelaşi liceu, a intrat în posesia unei medalii de bronz. Din echipa României a făcut parte şi Alexandru Tache, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti.

La Olimpiada de Informatică a Ţărilor din Europa Centrală şi de Est, aflată la cea de-a 17-a ediţie, au participat peste 40 de elevi din Croaţia, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia. Au avut statut de invitat delegaţii din Bulgaria şi Elveţia. Conform regulamentului, Fiecare stat poate înscrie în concurs o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului.

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...