Resurse gratuite de limbi straine pe un portal interactiv tip wiki

Iubitorii de limbi străine pot regăsi pe portalul interactiv ro.bab.la numeroase resurse gratuite de limbi străine de cea mai bună calitate: jocuri, lecţii de vocabular şi 24 de dicţionare printre care şi unul român-englez şi unul român-italian. De asemenea, tot aici puteţi găsi numeroase tool-uri şi widgeturi pentru traduceri, încorporabile pe site-uri sau browsere. (http://ro.bab.la)

Bab.la este o companie care se ocupă în principal cu dezvoltarea unei platforme pentru învăţarea limbilor străine şi pune la dispoziţia utilizatorilor numeroase şi interesante resurse printre care şi 24 de dicţionare de limbi străine în numeroase limbi între care română, engleză, franceză, spaniolă, italiană, portugheză, germană, poloneză, rusă, turcă, chineză, japoneză. Pe lângă acestea, pe site se pot regăsi şi teste, jocuri, lecţii de vocabular, toolbar-uri şi multe alte unelte utile.

Pe platforma http://ro.bab.la puteţi căuta traduceri în cele 24 de dicţionare: traducerile includ atât expresii regionale şi colocviale cât şi expresii aparţinând vocabularului de specialitate. Acestora li se pot adăuga filtre de căutare iar rezultatele includ sinonime, pronunţie, exemple de propoziţii şi multe altele.

Dicţionarele sunt în format wiki, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot aduce propriile sugestii de traduceri sau pot comenta traducerile care se regăsesc pe site. Conţinutul este permanent îmbogăţit şi verficat atât de către utilizatori cât şi de către echipa bab.la.

Orice problemă legată de traduceri  îşi poate găsi rezolvarea postând o întrebare pe forumul portalului unde comunitatea  de utilizatori a portalului (iubitori entuziaşti ai limbilor străine) abia aşteaptă o nouă provocare.

Pentru uzul personal puteţi de asemenea descărca un plugin dicţionar pentru browser sau puteţi opta pentru bara de instrumente-dicţionar care cuprinde toate cele 24 de dicţionare. Un widget similar există spre descărcare gratuită pentru personale care doresc să includă dicţionarele pe propriul si sau blog în secţiunea "unelteşi plugins" a portalului.

De asemenea, vă puteţi testa cunoştinţele de limbi străine în secţiunea de teste sau puteţi învăţa cuvinte noi folosind lecţiile de vocabular gratuite. Puteţi chiar să editaţi propriile lecţii sau teste şi să le împărtăşiţi prietenilor sau propriilor cursanţi ori elevi. Testele pot fi încorporate pe site-ul sau blogul propriu în mod gratuit, doar înregistrându-vă pe portal cu un nume de utilizator!

Având în vedere atât calitatea dicţionarelor cât şi a celorlalte materiale postate pe portal considerăm că sunt nişte unelte utile celor care doresc să îşi îmbunătăţească cunoştinţele de limbi străine, să se conecteze la o comunitate a iubitorilor domeniului sau să îşi împărtăşească propriile cunoştinţe sau experienţa în materie de limbi străine celorlalţi.

De asemenea, la sugestiile utilizatorilor şi nu numai, se întâmplă periodic să fie lansate noi produse sau completări la cele vechi pentru a răspunde întocmai necesităţilor reale ale utilizatorilor.

Prin urmare, vă invităm să profitaţi de resursele gratuite puse la dispoziţie şi vă aşteptăm contribuţiile în materie de limbi străine!