Realitatea augmentata

Data:

Denumirea de realitate augmentata (augumented reality, AR) caracterizeaza cel mai recent si cel mai maret concept al vietii asistate de computer. Baza tehnologica exista deja si nu este decat o chestiune de timp pana ce toata lumea va avea acces la conceptul aplicat AR. De exemplu, cu „augumented ID” o persoana isi poate descrie starea si alte detalii despre sine pe telefon, astfel incat altcineva cu un dispozitiv similar poate vedea diferitele informatii „in jurul” acesteia.

Efectele acestei tehnologii se si aseamana, daca ne putem permite o apreciere mai relaxata, cu cele ale administrarii de substante halucinogene: individul vede lucruri care nu exista, deprinde o constientizare mai exacta a locului sau in Univers si poate spune cu precizie cine si cum este o persoana numai privind-o. Este progresul pentru a carui implementare la scara larga firma suedeza The Amazing Tribe (TAT) lucreaza in prezent.

Augumented Reality sau AR reprezinta implementarea informatiilor despre lumea din jur in realitatea imediata. Pana recent, AR necesita echipamente specializate, ceea ce prefigura sanse foarte mici de incadrare a tehnologiei in sistemele sociale inainte ca o baza de date sa fie actualizata suficient incat sa aiba utilitate.

Dar problema a fost rezolvata prin aparitia de smartphone-uri. Acum, oricine este interesat de AR, are sau isi poate procura de oriunde o combinatie portabila de computer, camera foto-video si display digital, uneltele ideale pentru "augumented reality". Exista deja aplicatii elementare de AR, precum localizarea unei statii de metrou in Londra si sageti de directionare afisate pe ecran catre o destinatie dorita. Cu "augumented ID" o persoana isi poate seta starea si alte detalii despre sine pe telefon astfel incat atunci cand altcineva o priveste prin intermediul unui dispozitiv similar, poate vedea diferitele informatii in jurul acesteia.

Proiectul se afla in faza de concept momentan, dar probabil ca nu pentru foarte mult timp. Baza tehnologica (telefoane inteligente, identificare faciala si comunicatii wireless) exista deja si nu este decat o chestiune de timp pana ce toata lumea va avea acces la conceptul aplicat AR.

Sursa: DailyGalaxy, apud Descopera.ro

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...