Profesorii vor invata cum sa integreze eficient resursele IT in procesul educational

900 de profesori din invatamantul preuniversitar vor fi instruiti in cadrul programului “Oportunitati de consolidare a carierei in societatea cunoasterii in regiunea SV Oltenia”. Programul se va desfasura in perioada aprilie 2009 – martie 2011 si urmareste formarea si certificarea cadrelor didactice prin implementarea cursului Intel® Teach Instruirea in Societatea Cunoasterii.

Finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, proiectul are drept obiectiv incurajarea unei formari profesionale continue de calitate si imbunatatirea calificarii capitalului uman din sistemul de invatamant din regiunea SV Oltenia. Programul al carui beneficiar este compania SIVECO Romania va fi implementat cu sprijinul partenerilor de la Casele Corpului Didactic din judetele Dolj si Mehedinti.

Integrarea tehnologiei in educatie are o influenta semnificativa asupra dezvoltarii profesionale a cadrelor didactice, favorizand obtinerea de noi competente. Prin intermediul acestui program, profesorii vor avea ocazia sa invete cum sa integreze in mod creativ si inovativ resursele pedagogice moderne in propriul stil de predare pentru imbunatatirea procesului didactic. Programul propune strategii de management al clasei in care invatarea este centrata pe elev, incurajand atat auto-controlul si gandirea de nivel superior, cat si colaborarea cu colegii.

In cadrul programului ”Oportunitati de consolidare a carierei in societatea cunoasterii in regiunea SV Oltenia” vor participa in urmatorii 2 ani, profesori din 150 de scoli (100 din mediul rural si 50 din mediul urban) din judetele Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti si Valcea. Cadrele didactice vor invata cum sa dezvolte portofolii ce pun accent pe invatarea bazata pe metode active (precum metoda proiectului) si pe utilizarea tehnologiei, in vederea stimularii procesului de invatare prin metode de cercetare, comunicare si colaborare.

Intr-o economie puternic informatizata si extrem de competitiva dezvoltarea oportunitatilor de cariera pentru dascali este esentiala pentru succesul pe piata muncii si pentru consolidarea unui sistem educational competitiv la nivel european.

Despre POS DRU

Statele Membre si regiunile Uniunii Europene au acces la finantare din Fondul Social European (FSE) in cadrul unei perioade de programare de sapte ani. Actualul exercitiu de programare se desfasoara pe perioada 2007-2013.

Pentru a beneficia de asistenta FSE, Statele Membre elaboreaza programe operationale care sunt implementate de actori socio-economici, precum institutii de invatamant, furnizori de formare profesionala, IMM-uri, camere de comert si industrie, parteneri sociali, ONG-uri, institutii publice, autoritati locale etc.

Obiective specifice ale POS DRU sunt:

  • Promovarea educatiei si formarii initiale si continue de calitate, inclusiv a invatamantului superior si cercetarii;
  • Promovarea culturii antreprenoriale si cresterea calitatii si productivitatii muncii
  • Facilitarea accesului tinerilor pe piata muncii;
  • Dezvoltarea unei piete a muncii  moderna, flexibila si inclusiva;
  • Promovarea (re)insertiei pe piata muncii a persoanelor inactive, inclusiv in mediul rural;
  • Imbunatatirea Serviciului Public de Ocupare;
  • Facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la educatie si pe piata muncii.

Obiectivul general al POS DRU il constituie dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii acestuia, prin conectarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea participarii crescute pe o piata a  muncii moderna, flexibila si inclusiva, pentru 1.650.000 de persoane.

Anca Crahmaliuc

Anca Crahmaliuc

Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.