Profesorii din regiunea Bucuresti-Ilfov implica elevii in activitati de lucru cu computerul

Data:

60% afirma ca elevii sunt mai motivati si isi prezinta ideile cu mai multa incredere sau ca lucreaza mai bine impreuna.Profesorii care au incheiat cursurile programului „Modalitati de consolidare a carierei in societatea bazata pe cunoastere in regiunea Bucuresti – Ilfov” se declara multumiti de competentele dobandite pe care le pot valorifica la orele de curs.
 
Participantii inscrisi in program au deprins multiplele avantaje ale utilizarii computerului si internetului, ca instrumente de cercetare, comunicare si dezvoltare a creativitatii elevilor”, afirma Costel Todor, responsabil de proiect, SIVECO Romania.
 
In cadrul evaluarii de impact realizata in regiunea Bucuresti – Ilfov, la finalizarea perioadei de formare in luna octombrie 2010, au raspuns 198 de profesori (97 din Bucuresti si 101 din Ilfov). Studiul arata ca 91% dintre profesori au implicat elevii in activitati de lucru cu computerul dupa finalizarea cursurilor de formare. 60% dintre participantii la curs au afirmat ca elevii au devenit mai motivati si isi prezinta acum ideile cu mai multa incredere sau ca lucreaza mai bine impreuna.
 
Numarul mediu de computere din scoli ramane inca foarte mic: in medie, 31 de elevi utilizeaza un computer. Majoritatea repondentilor sustin ca au cunostinte medii si avansate, dar numai 11% dintre ei isi desfasoara activitatea in sali dotate cu computere. Exista profesori de gimnaziu cu un grad ridicat de satisfactie profesionala atat in mediul rural, cat si in mediul urban, avand o vechime de 6-20 ani. In schimb, gradul de satisfactie este redus printre profesorii care predau pentru copiii din ciclul primar, care provin din familii sarace.
 
In ceea ce priveste activitatea colaborativa pe wiki sau pe blog, aproape jumatate dintre cadrele didactice declara ca au implicat elevii in astfel de medii. Cel mai putin implicati se declara a fi profesorii care predau in invatamantul primar din mediul rural, au vechime mai mica de 5 ani si peste 30 de elevi in clasa.
 
Rezultatele evaluarii de impact au fost diseminate cu ocazia conferintei desfasurate la nivel regional in perioada 26-28 noiembrie 2010 in Ilfov. „Exista un consens general in ceea ce priveste profesionalizarea participantilor ca urmare a participarii la acest curs, din perspectiva aplicarii conceptelor la clasa si in ceea ce priveste rolul tehnologiei asupra cresterii achizitiilor invatarii, cresterii nivelului de motivare, implicarea in activitati, nevoia aplicarii consecvente a continuturilor cursului «Instruirea in societatea cunoasterii», dincolo de constientizarea beneficiilor implementarii la clasa“, a declarat dr. Gabriela Noveanu, autoarea evaluarii de impact pentru regiunea Bucuresti – Ilfov, cercetator stiintific la Institutul de Stiinte ale Educatiei.
 
Studiul de impact al proiectului va fi publicat pe portalul proiectului la finalul lunii decembrie 2010.
 
Programul care se va finaliza pe 31 martie 2011 este finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane POS DRU 2007-2013, cu sprijinul partenerilor de la Casele Corpului Didactic din Bucuresti si Ilfov. 
 
Persoana de contact:
Elena Brotac – elena.brotac@siveco.ro
SIVECO Romania
Victoria Park
Sos. Bucuresti-Ploiesti 73-81
Sector 1, cod 013685, Bucuresti, Romania
Tel: 021 302 3300
Fax: 021 302 3391

Anca Crahmaliuc
Anca Crahmaliuc
Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...