Prieteniile pe Facebook dintre profesori și elevi vor fi interzise în Irlanda

Data:

Cadrelor didactice le va fi interzisă adăugarea elevilor în lista de prieteni de pe Facebook şi de pe alte site-uri de reţele sociale, ca parte a unor noi norme care reglementează interacţiunea dintre profesori şi elevi din afara sălii de clasă.

De asemenea, profesorii trebuie să se asigure că nu postează imagini nepotrivite pe propriile pagini de profil Facebook, care să poată fi vizualizate în mod public.

Noile adaosuri în codul de conduită pentru cadre didactice vin ca urmare a temerilor privind utilizarea inadecvată a site-urilor de reţele sociale, în scopul intimidării sau hărțuirii elevilor şi profesorilor. Patru elevi în ultimul an ai unui liceu din Dublin au fost exmatriculați recent din școală după ce au postat comentarii jignitoare la adresa unor cadre didactice.

Teaching Council of Ireland, organism responsabil de reglementarea standardelor pentru profesia didactică, a aprobat luna trecută acest nou cod de conduită. Profesorii care îl încalcă sunt pasibili de proceduri disciplinare care pot include suspendarea pe o perioadă determinată sau chiar ștergerea din Registrul Consiliului, ceea ce îi face neeligibili pentru a preda în Irlanda.

Sursa: Irish Independent

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...