Preşedintele executiv al Google a creat o situaţie jenantă, atrăgând atenţia asupra stării lamentabile a TIC în educaţie din Marea Britanie

0
9

Nu cumva ar trebui să dezvoltăm competenţele digitale ca pe nişte competenţe de bază, transversale, şi nu doar în cadrul unei discipline de studiu? Pe de altă parte, nu cumva programarea ar trebui să fie o deprindere fundamentală pe care să o aibă cât mai multe persoane, comparabilă cu cultivarea pământului în secolul XVII?

Presedintele executiv al Google, Eric Schmidt, a creat o un anumit disconfort gazdelor sale din Marea Britanie când a atras atenţia asupra stării cu adevărat lamentabile a noilor tehnologii în educaţie din Marea Britanie, determinând ca reacţie o „rafală de activităţi”.

Una dintre cele mai încurajatoare mişcări pe care se pare că a determinat-o este realizarea faptului că avem nevoie de mai mult pentru a îmbunătăţi modul în care informatica este predată la copii.

Articolul original, pe: http://blogs.wsj.com/tech-europe/2012/01/06/should-we-teach-computing-as-a-skill-based-not-an-academic-subject/

Articole similare: http://www.guardian.co.uk/politics/2012/jan/11/michael-gove-boring-it-lessons

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.