Platforma educationala Experior

Experior este o platforma educationala interactiva ce isi propune sa imbunatateasca performantele matematice ale elevilor de liceu si gimnaziu din Romania. Ea ofera acces la o biblioteca online cuprinzand lectii si articole, acoperind integral programa de invatamant pentru clasele 9-12 si in curs de extindere la clasele 7-8, dar si o larga varietate de probleme si teste, structurate pe categorii si nivele de dificultate, cu corectare in timp real si acces la rezolvari detaliate.

Platforma poate fi folosita atat ca resursa pentru activitati independente dupa orele de  clasa, ca instrument pentru profesori in planificarea de lectii si generarea de teste, dar si in organizarea activitatilor la ora cu ajutorul claselor virtuale.

Biblioteca online permite cautari dupa criterii (filtre) alese de utilizator, iar lectiile au asociate teste de verificare.

Testele online sunt de tip grila, structurate pe clase, nivele de dificultate si scop (lucrare sau test recapitulativ). Platforma ofera statistici cuprinzand gradul de acoperire a materiei pe clase, afisarea grafica a evolutiei dupa gradul de dificultate, durata testului si nota obtinuta.

Clasele virtuale au ca finalitate instruirea elevilor si in afara scolii si facilitarea unei mai rapide interiorizari a cunostintelor de catre acestia. In clasa virtuala, un profesor poate preda o lectie, administra un test, pune o intrebare generala sau unui anumit elev, da o tema, nota raspunsurile sau temele, accesa documentele clasei, actualizate automat. La randul sau, un elev poate arata tema, raspunde la o intrebare sau pune o intrebare la randul sau, pentru a-si clarifica nelamuririle, isi poate vedea testele si carnetul de note.

In modulul destinat profesorilor, acestia au posibilitatea de a-si usura si imbunatati activitatea la clasa prin realizarea mai usoara a proiectarii didactice si prin generarea de teste pe mai multe numere. Ei pot, de asemenea, sa propuna noi probleme sau articole in orice format, care vor fi acceptate si publicate, devnind astfel vizibile tuturor utilizatorilor, dupa revizuirea lor de catre echipa Experior si editarea intr-un limbaj comun.

Pe langa toate aceste facilitati, Experior isi propune sa devina o adevarata comunitate online, platforma permitand si comunicarea prin intermediul forumului si blogului.

Proiectul Experior este realizat de firma Arnia Software.

Irina Vasilescu

Irina Vasilescu

Irina Vasilescu a absolvit Facultatea de Matematică a Universităţii Bucureşti şi programul de master "TIC în Educaţie" al Departamentului de Tehnologii al aceleiaşi unversităţi. A participat la mai multe cursuri de formare profesională în acest domeniu, atât în ţară, cât şi în cadrul oportunităţilor de formare oferite de Lifelong Learning Programme. Are o experienţă didactică de 24 de ani, gradul didactic I, iar în prezent îşi desfăşoară activitatea ca profesor de matematică la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 195, Bucureşti. Un loc important în cadrul intereselor sale profesionale îl ocupă proiectele educaţionale europene din cadrul Lifelong Learning Programme, în special cele din cadrul acţiunilor eTwinning şi Comenius, în care se implică începând din anul 2005. Este ambasador eTwinning România.