Participare romaneasca la IST Africa 2007

Sistemul Educational Informatizat din Romania este un exemplu de urmat pentru tarile interesate sa introduca tehnologia informationala in educatieRecent, capitala Mozambicului, Maputo, a gazduit conferinta si expozitia internationala IST Africa 2007.

Evenimentul a urmarit prezentarea rezultatelor cercetarilor si a aplicatiilor inovative din domeniul IT&C, precum si a experientelor si bunei practici in dezvoltarea de proiecte privind educatia asistata de calculator.

Audienta a fost constituita din reprezentanti guvernamentali din Africa, reprezentanti ai Comisiei Europene, ai SADC (Southern African Development Community), precum si delegati din 50 de tari din toata lumea care au sustinut peste 150 de prezentari.

SIVECO Romania s-a remarcat atat in cadrul expozitiei, unde a promovat  tehnologiile inovative si solutiile educationale asistate de calculator, cat si in cadrul sesiunilor de workshop-uri.

Reprezentantii SIVECO Romania, Alexandru Cosbuc, International Sales Manager, eLearning Solutions si Otto Zelch, Line of Business Director, au sustinut prezentarea “The Success of The Romanian IT – Based Educational System”, auditoriul dovedindu-se extrem de interesat de acest proiect.

SIVECO Romania isi manifesta constant disponibilitatea de a impartasi celor interesati din experienta acumulata in dezvoltarea de proiecte nationale si regionale privind informatizarea invatamantului, urmarind in acelasi timp stabilirea de parteneriate profitabile cu reprezentanti comerciali, guvernamentali sau ai organizatiilor de cercetare din domeniul IT&C”, spune Alexandru Cosbuc, International Sales Manager for eLearning Solutions in cadrul SIVECO Romania.

AeL, solutia de eLearning dezvoltata de SIVECO Romania a obtinut numeroase distinctii nationale si internationale, ceea ce vine ca o confirmare a faptului ca software-ul educational romanesc este extrem de competitiv in acest sector.

Lectiile interactive dezvoltate pe platforma AeL, au obtinut in anul 2005 premiul pentru cel mai bun continut educational din lume, in cadrul World Summit Award, proiectul romanesc concurand direct cu solutii educationale propuse de alte 168 de tari. Dupa 7 ani de succes in implementarea proiectului SEI – Sistem Educational Informatizat, suntem in masura sa impartasim din experienta noastra si altor tari interesate sa introduca tehnologia informationala in educatie” a declarat Otto Zelch, eLearning Line of Business Director in cadrul SIVECO Romania.

Anca Crahmaliuc

Anca Crahmaliuc

Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.