O nouă faţă a educaţiei: introducerea tehnologiei în sala de clasă în lumea în curs de dezvoltare

Data:

Pasionaţii de tehnologie sunt de mult conştienţi de puterea şi potenţialul tehnologiei, care poate susţine, transforma, îmbunătăţi educaţia.

Odată cu expansiunea rapidă a tehnologiilor de informare şi comunicare pe glob, există un nivel ridicat de interes în tehnologia modernă pentru a ajuta la creşterea nivelului de educaţie a resursei umane. Cu toate acestea, din Pakistan şi până în Peru şi inclusiv în Europa, experienţa arată că în timp ce există numeroase exemple de moduri în care tehnologia este folosită în beneficiul educaţiei de către profesori şi elevi sau studenţi deopotrivă, există, de asemenea, multe cazuri în care se face prea puţin pentru un impact semnificativ asupra procesului educaţional şi a rezultatelor acestuia.

Un studiu recent realizat de Fondul Monetar Internaţional (FMI) a constatat că creşterea mai mare a performanţei economice în Asia, faţă de Africa şi America Latină, poate fi atribuită direct investiţiilor mai mari în educaţie.

Mai multe informaţii: http://www.brookings.edu

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...