O comunitate online internaţională pentru elevi de 11-14 ani

Data:

GoldStarCafe este o comunitate online pentru elevi de 11-14 ani, o platformă educaţională virtuală în care copiii pot să-şi facă prieteni din alte ţări, să înveţe şi să-şi petreacă timpul liber într-un mod plăcut. Accesul elevilor se face numai cu acordul unui profesor…

GoldStarCafe este o comunitate de învăţare în care părinţii sau profesorii pot înscrie grupe de elevi între 11 şi 14 ani pentru a lua parte la diverse activităţi extraşcolare:

  • schimburi de mesaje cu prieteni/ colegi din comunitatea GoldStarCafe;
  • construirea de pagini personale;
  • participarea la forumurile de discuţii pe teme de interes pentru copii;
  • redactarea de articole pentru reviste online;
  • documentare.

Astfel, copiii învaţă să-şi exprime creativitatea într-un mediu online, prin mijloace moderne: (hyper-)text, sunet, imagini şi animaţii. Învaţă să se exprime în scris şi să comunice, să lucreze şi să înveţe împreună, să participe activ într-o comunitate de egali. Învaţă să relaţioneze cu copii din medii culturale diferite, din Marea Britanie şi din alte ţări. Îşi dezvoltă competenţe de utilizare a noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării. Nu în ultimul rând, îşi petrec timpul liber într-un mod plăcut şi se ajută reciproc în realizarea temelor pentru acasă.

Platforma GoldStarCafe a fost construită iniţial ca un mediu dedicat activităţilor extraşcolare pentru elevi din Marea Britanie. Din 1 septembrie, această platformă a fost deschisă şi pentru alte ţări, inclusiv România.

Elevii care sunt înscrişi de către profesori pe platforma GoldStarCafe trebuie să ştie limba engleză la un nivel suficient de avansat pentru a reuşi să-şi facă pagina personală în engleză şi să poarte discuţii cu colegii lor din Marea Britanie şi din alte ţări.

Adresa şi mai multe informaţii: www.goldstarcafe.net.

Persoana de contact: Ben McGregor (ben.mcgregor@intuitivemedia.com). Luaţi legătura cu Ben pentru detalii despre înscrierea elevilor dvs. în comunitatea GoldStarCafe.

Elearning.Romania a încheiat un parteneriat cu Intuitive Media Ltd. pentru ca patru grupe de elevi din România să aibă posibilitatea de a se înscrie fără taxă în comunitatea online internaţională GoldStarCafe.

Olimpius Istrate
Olimpius Istrate
Olimpius Istrate este lector la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Departamentul de Formare a Profesorilor, susținând cursuri şi seminarii de Pedagogie, Instruire Asistată de Calculator, Medii virtuale de instruire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Partajează articolul:

Abonează-te

spot_imgspot_img

Populare

Similare
Related

Schimbare notabilă ghid PNRR universități

Universitățile pot cere mai mulți bani pentru software educațional. Au...

Dezvoltarea de cursuri eLearning personalizate pentru sectorul financiar 

Ghidul pentru începători Fiind o vedetă în sine, serviciile financiare...

Specialist, Global Learning and Development @Kellogg Company

Are you dynamic, a keen innovator, a trend setter,...

Cum să faci un e-Learning storyboard de succes

Tips&Tricks pentru a-ți ușura munca Lucrul în sistem remote a...