O comunitate online internaţională pentru elevi de 11-14 ani

GoldStarCafe este o comunitate online pentru elevi de 11-14 ani, o platformă educaţională virtuală în care copiii pot să-şi facă prieteni din alte ţări, să înveţe şi să-şi petreacă timpul liber într-un mod plăcut. Accesul elevilor se face numai cu acordul unui profesor…

GoldStarCafe este o comunitate de învăţare în care părinţii sau profesorii pot înscrie grupe de elevi între 11 şi 14 ani pentru a lua parte la diverse activităţi extraşcolare:

  • schimburi de mesaje cu prieteni/ colegi din comunitatea GoldStarCafe;
  • construirea de pagini personale;
  • participarea la forumurile de discuţii pe teme de interes pentru copii;
  • redactarea de articole pentru reviste online;
  • documentare.

Astfel, copiii învaţă să-şi exprime creativitatea într-un mediu online, prin mijloace moderne: (hyper-)text, sunet, imagini şi animaţii. Învaţă să se exprime în scris şi să comunice, să lucreze şi să înveţe împreună, să participe activ într-o comunitate de egali. Învaţă să relaţioneze cu copii din medii culturale diferite, din Marea Britanie şi din alte ţări. Îşi dezvoltă competenţe de utilizare a noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării. Nu în ultimul rând, îşi petrec timpul liber într-un mod plăcut şi se ajută reciproc în realizarea temelor pentru acasă.

Platforma GoldStarCafe a fost construită iniţial ca un mediu dedicat activităţilor extraşcolare pentru elevi din Marea Britanie. Din 1 septembrie, această platformă a fost deschisă şi pentru alte ţări, inclusiv România.

Elevii care sunt înscrişi de către profesori pe platforma GoldStarCafe trebuie să ştie limba engleză la un nivel suficient de avansat pentru a reuşi să-şi facă pagina personală în engleză şi să poarte discuţii cu colegii lor din Marea Britanie şi din alte ţări.

Adresa şi mai multe informaţii: www.goldstarcafe.net.

Persoana de contact: Ben McGregor (ben.mcgregor@intuitivemedia.com). Luaţi legătura cu Ben pentru detalii despre înscrierea elevilor dvs. în comunitatea GoldStarCafe.

Elearning.Romania a încheiat un parteneriat cu Intuitive Media Ltd. pentru ca patru grupe de elevi din România să aibă posibilitatea de a se înscrie fără taxă în comunitatea online internaţională GoldStarCafe.

Olimpius Istrate

Olimpius Istrate

Olimpius Istrate este lector la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Departamentul de Formare a Profesorilor, susținând cursuri şi seminarii de Pedagogie, Instruire Asistată de Calculator, Medii virtuale de instruire.