Noi recorduri pentru cel mai important portal educational din Romania

Data:

Cu peste 100.000 de utilizatori inregistrati pe forum, portalul http://portal.edu.ro/ este unul dintre mai vizitate site-uri din Romania

Portalul initiat de Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului in colaborare cu specialistii de la SIVECO Romania, cuprinde una dintre cele mai dinamice comunitati virtuale. Devenit deja o sursa esentiala de obtinere a informatiilor complete si in timp real, pentru elevi, cadre didactice, parinti si jurnalisti, http://portal.edu.ro inregistreaza un trafic intens in perioada lunilor iunie-iulie cand se desfasoara Testele Nationale si Examenul de Bacalaureat. Conform site-ului trafic.ro, portalul SEI care detinea deja suprematia la categoria Educatie, a ajuns pe locul 2 si la general inregistrand in ultima luna peste 1,5 milioane de vizitatori.

Cele mai accesate site-uri ale portalului sunt: http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro si evident http://forum.portal.edu.ro.

Pe site-ul http://admitere.edu.ro viitorii liceeni au putut consulta planul de scolarizare pe anul 2007, inregistrandu-se un varf de trafic pe 29-30 iunie dupa publicarea rezultatelor finale ale Testelor Nationale.

Vedeta acestor zile ramane http://bacalaureat.edu.ro, unde dupa fiecare proba de examen, cei interesati pot afla rezultatele partiale. Se preconizeaza ca recordul de 287.205 de vizitatori pe zi stabilit in 2006 va fi depasit in 10 iulie, cand se vor afisa rezultatele finale ale Examenului de Bacalaureat.

Succesul forumului http://forum.edu.ro se datoreaza atat utilizatorilor implicati activ in dialogul virtual, pe tema examenelor si in general a educatiei, dar si specialistilor de la SIVECO Romania care se ocupa de componenta de administrare a acestuia, si voluntarilor care asigura moderarea si care ajuta utilizatorii forumului sa se orienteze si sa obtina raspunsuri pertinente la intrebari. Promptitudinea raspunsurilor si calitatea informatiilor permanent actualizate au fost principalele argumente care i-au impulsionat pe utilizatori sa posteze un numar impresionat de mesaje. Astfel, cei deja peste 100.000 de utilizatori inregistrati pe forumul portalului SEI au postat 576.500 de mesaje, cu momente in care pe forumul de discutii sunt prezenti peste 4700 de utilizatori simultan.

Obiectivul principal al Portalului Educational SEI este de a oferi informatii utile, in timp real, dar si de a-i pregati pe tineri sa faca fata viitoarei societati informationale. http://portal.edu.ro raspunde nevoii de comunicare a persoanelor dornice de a afla noutati legate de sistemul de invatamant romanesc si ramane in continuare cea mai accesata sursa de informatii online din sfera educationala.

Despre SEI:

Programul de informatizare a invatamantului preuniversitar romanesc, SEI (Sistem Educational Informatizat), derulat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului in colaborare cu specialistii de la SIVECO Romania, reprezinta unul dintre cele mai ambitioase proiecte educationale din Europa. SEI urmareste dotarea tuturor scolilor din Romania cu solutii IT complete pentru Procesul de predare/invatare. De asemenea, programul SEI promoveaza introducerea tehnologiei informatiei in procesul educational prin proiecte specifice destinate unor scopuri educationale si administrative. Aportul SEI la dezvoltarea societatii informationale este dovedit prin numeroasele premii si distinctii obtinute atat la nivel national cat si international.

Anca Crahmaliuc
Anca Crahmaliuc
Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...