Netbook-urile în şcoală: un proiect pilot al Acer şi European Schoolnet arată beneficiile pentru profesori şi elevi

Data:

Peste 70% din cadrele didactice, elevii şi părinţii implicaţi în proiectul Netbook Educaţional sunt de acord că utilizarea de netbook-uri pentru activităţi şcolare are un impact pozitiv asupra motivaţiei elevilor în şcoală şi pentru învăţare. Acest rezultat este parte a evaluării finale a proiectului pilot desfăşurat de Acer şi de European Schoolnet care vizează utilizarea de netbook-uri în procesul de predare şi învăţare, implicând 8.000 de cadre didactice şi elevi din şase ţări europene.

Scopul principal al proiectului pilot Netbook Educaţional a fost de a explora modul în care introducerea de netbook-uri şi a interacţiunii 1:1 (1 elev la 1 computer), în şcoală şi în afara ei ar putea avea un impact semnificativ în predare şi învăţare. Începând cu ianuarie 2010 pana in iulie 2011, un total de 240 de clase în şase ţări europene (Franţa, Germania, Spania, Italia, Turcia şi Regatul Unit) au fost echipate cu netbook-uri.

Raportul complet: http://www.netbooks.eun.org/web/acer/blog/-/blogs/netbooks-at-school:-pilot-project-shows-benefits-for-teachers-and-students

 

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...