Moodle Moot Romania 2012

0
8

A treia ediție a întâlnirii utilizatorilor platformei de învățare online Moodle a avut loc în perioada 20-26 august la Macea. Evenimentul Moodle Moot reunește profesori, consultanți din companii de training și formare profesională, studenți și funcționari din diverse ministere. Veniți din toate colțurile României, din Republica Moldova și din Spania, participanții au în comun pasiunea pentru învățarea continuă și doresc să își evalueze competențele de e-learning printr-o acreditare CNFPA.

Moodle Moot este un concept internațional. Evenimentul adună o dată pe an utilizatorii platformei de e-learning dintr-o țară, iar cei mai experimentați dintre ei împărtășesc nou-veniților metodele folosite cu succes în educarea online. Anul acesta la Moodle Moot România cursanții au oportunitatea de a se acredita CNFPA ca Dezvoltator de Programe E-learning printr-un curs de 40 de ore. Aceasta este agenda oficială a evenimentului, dar mulți dintre cursanți rămân în sala de curs după lasarea serii pentru a continua aplicațiile practice din timpul zilei. Olimpia Gheorghe, profesor de franceză în Galați, a venit la Moodle Moot 2012 pentru că este interesată de latura social-comunicațională a procesului pedagogic și consideră că platforma Moodle corespunde provocărilor sale de formare continuă. Totodată, ea vrea să își testeze adaptabilitatea la nou în domeniul IT participând și la „Școala de Vară Informatica la Castel” din perioada 27 august – 01 septembrie. Doamna Mihaela Bostan, profesor de informatică în Bacău, este la a treia sa întâlnire Moodle. Ea a descoperit utilitatea platformei de e-learning în încercarea de a-și adresa cursurile unui elev cu dizabilități.

Moodle Moot Romania 2012

Platforma Moodle face parte din programele Open Source. Ea poate fi folosită în mod gratuit și este întreținută de comunitatea pe care o servește. Întrebat de ce un curs într-un castel, Cosmin Herman, manager al Moodle România, a explicat „complexul universitar Macea, aparținând Universității de Vest Vasile Goldiș, este un mediu propice întâlnirilor și sesiunilor de formare, oferind un cadru natural și ambiental foarte confortant”.

Organizatorul Moodle Moot Romania 2012 și a cursului de Dezvoltator E-learning este Comunitatea Moodle din  România, prin firma Elearning & Software SRL. Parteneri organizaționali ai evenimentului sunt Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Anca Mustea – lector la UVVG, Cornel Marcu – trainer Mind Evolution, și Cosmin Herman – manager Moodle România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.